Tam 256 yıl yaşayan adamın uzun yaşam sırları

Modern hayatta, sağlık reformlarının yapılması ve birçok hastalığa çözüm bulunmasıyla ortalama insan ömrü 80 yıl diye bilinir ancak Çinli dövüş sanatları ustası Li Ching-Yuen'in hayatı bunun aksini iddia eder cinsten... Dünyayı şaşkına çeviren adam öldüğünde tam 256 yaşındaydı. İşte onun uzun yaşama sırları

Giriş Tarihi 16 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 16 Nisan 2018, 16:32
Tam 256 yıl yaşayan adamın uzun yaşam sırları

İÇİNDEKİLER

Dünyayı şaşırtan adam öldüğünde tam 256 yaşındaydı...

Modern hayatta, sağlık reformlarının yapılması ve birçok hastalığa çözüm bulunmasıyla ortalama insan ömrü 80 yıl diye bilinir ancak Çinli dövüş sanatları ustası Li Ching-Yuen'in hayatı bunun aksini iddia eder cinsten...

'Li Ching-Yuen 1677'de Chyi Jiang Hsie, Şeçuan (Sichuan) köyünde doğmuş.

Çinli adam, hayatının çoğunu dağların eteklerinde bitkiler toplayarak ve uzun yaşamın sırlarını araştırarak geçirdi.

Li Ching Yuen, bitki bilimi kariyerine 10 yaşında başladı, burada dağ aralarında otlar topladı ve ömrü uzatma özelliklerini öğrendi.

Neredeyse 40 yıl reishi mantarı, kurt üzümü, vahşi ginseng, Gotu kola ve pirinç şarabı gibi bitkilerle beslendi.


Uzun yaşamın sırrı sorulduğunda Usta Li'nin cevabı her zaman şunlardı: "Temiz bir kalbin olsun, bir kaplumbağa gibi otur, bir güvercin kadar hayat dolu yürü ve bir köpek gibi uyu…"


Rafine şekerler veya unlar veya böcek ilacı püskürtülmüş yiyecekler yemiyorlar. Standart Amerikan diyetinden uzak değiller. Yağlı et, şekerli tatlılar ve genetiği değiştirilmiş gıdalar yemiyorlar. Antibiyotik yok.



Alkol yok, tütün yok. Diyetlerinde abur cubur gıdalar olmadığı gibi organlarımız ve bağışıklık sistemimiz için steroidler içeren süper gıdalar ve otlar içeriyor.