Pentagon'dan Trump açıklaması!

ABD-Rusya arasında sosyal medya üzerinden yürüyen gerilimle ilgili bir açıklama da Pentagon'dan geldi. Yapılan açıklamada, 'Trump'ın tweetlerini biz değil, Beyaz Saray'a sorun.' denildi

Giriş Tarihi 11 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 11 Nisan 2018, 17:01
Pentagon’dan Trump açıklaması!

İÇİNDEKİLER

Trump'ın Suriye ile ilgili çok sert ifadeler kullandığı tweetinin ardından bir açıklamada ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan geldi. Açıklamada "Trump'ın tweet'lerini bize değil Beyaz Saray'a sorun." denildi.

"ASKERİ HAREKATLARLA İLGİLİ YORUMDA BULUNMUYORUZ"

Açıklamada ayrıca, "Potansiyel askeri harekatlara ilişkin yorumda bulunmuyoruz" ifadelerine de yer verildi.

İŞTE TRUMP'IN RUSYA AÇIKLAMALARI

ABD Başkanı Donald Trump Suriye'deki kimyasal saldırıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapdı. Trump, "Hazır ol Rusya, füzeler gelecek" dedi. Trump, Suriye konusunda Rusya'ya yaptığı sert çıkışın hemen ardından sosyal medyada bu kez Moskova'ya karşı üslubunu yumuşatan paylaşımda bulundu.

ABD Başkanı Trump, kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil hiç olmadığı kadar kötü. Buna hiç gerek yok. Rusya'nın ekonomik olarak desteğe ihtiyacı var ki biz de bunu kolaylıkla sağlayabiliriz. Birlikte çalışmalıyız. Silah yarışını bırakalım." ifadelerini kullandı.