Google Maps'te gördü peşine düştü!

Estonyalı fotoğrafçı Kaupo Kikka Google Maps’te gizemli bir şekil gördü ve peşine düştü.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 11 Nisan 2018, 20:41
Google Maps’te gördü peşine düştü!

İÇİNDEKİLER



​Günümüzde Google Maps programından erişilen uydu fotoğrafları dünyanın dört bir yanında gizemli yapıları ve şekilleri ortaya çıkarmaya yardımcı oluyor. Google Maps görüntülerinden keşfedilen bu gizemli yapıları gören bir çok insan ise bu keşfedilmemiş yerler ve yapılar hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.


Estonyalı fotoğrafçı Kaupo Kikka da Google Maps'te gizemli bir şekil gördü ve peşine düştü. Sina Çölü'nün ortasında yer alan gizemli şekle ulaştığında ise gördükleri karşısında şaşkına döndü.


Merakı Estonyalı fotoğrafçı Kaupo KikkaSina Çölü'ne kadar sürükledi. Gördüğü gizemli şeklin peşine düşen fotoğrafçı hedeflediği yere ulaştığında, görenlerin inanamadığı bir yer buldu.


İnanılması güç ama bulduğu şey çölün tam ortasında hiç kullanılmamış ve çok uzun süre önce inşa edilmiş bir açık hava sineması…


Çılgın bir Fransız tarafından yaptırılmış olan sinema hakkında bir çok bilgi bulunuyor.


İşte o sinema ve inanması güç hikayesi...


2000'lerin başında çılgın Fransız bir gün kendini Sina Çölü'nde buluverir. 'Çölün ortasında neden bir açık hava sineması olmasın?' fikri de o zaman aklına gelir.


Aklına gelen fikirle beraber Paris'e dönen Fransız bu proje için para bulur.


Ve aklına koyduğu sinemanın ilk gösterimi için her şey hazır gibidir.Fransız daha sonra Kahire'ye gidip eski bir sinemanın orijinal eski koltuklarını ve projeksiyon ekipmanını satın alır.


Sina'ya dönen kurucu, elektrik için bir jeneratör ve sinema perdesini taşıması için de dev bir traktör bulur.


Yerel otoriteler, Fransız bir adamdan gelen bu projeden rahatsız olur. Prömiyerin gerçekleşeceği gece her şey şüpheli bir şekilde kötü gider. Jeneratör sabote edilir ve bu kalkışmaların sonucunda sinema, diğer bir adıyla 'Dünyanın Sonundaki Sinema'da hiçbir film gösterilmeden kapanır. Daha sonra tekrar bölgeye gidenler ise gördükleri manzara karşısında şok olur.


Yıllardır zamana direnen sinema meraklı turistlerin talanına uğramaktan kurtulamadı.Fransız kurucunun hesaba katmadığı şey, sinemayı kurduğu alandaki bazı yerlilerin bu sinema projesini istememeleri ve buna karşı çıkmalarıydı. Jenaratör sorunu çözülemeyen bu ilginç proje kullanılamadan terk edilmiş halde duruyor.


Sinemanın yer aldığı Mısır'ın İsrail sınırı boyunca uzanan Sina Çölü ise altın rengi kumlarıyla ziyaretçilerine görkemli bir manzara sunuyor. Sinema şuan hâlâ ilk günkü haliyle çölün ortasında duruyor ve Google Maps sayesinde yerini görmek mümkün. Sinema Google Maps üzerinden '27° 57'45.8"N 34°15'13.9"E' koordinatlarında aratıldığında bulunuyor. Harabeye dönmüş sinemanın görüntüleri görenleri çok şaşırtıyor.


Çölse doğal güzelliği ve din tarihindeki önemli yeri nedeniyle günümüzde tam bir cazibe merkezine dönüşmüş durumda... Çölün ıssızlığında, kumların üzerindeyken o manzarada ve ambiyansta bir sinema filmi izleme fikriyse bölgeye giden turistler tarafından oldukça ilginç kabul ediliyor.


Yine de bu fotoğrafları gören bazı yatırımcıların boş durmayıp çölün ortasına bir sinema inşa edeceğini düşünmemek hata olur. Fikir olarak çok orijinal olan ancak hayata geçirilemeyen bu sinema projesi, başlamadan bitmesi 'de hayal kırıklığına yol açmış. Bu eşsiz sinemanın fotoğraflarını çeken Estonyalı Kaupo Kikka ise çekimlerini çeşitli alanlarda devam ediyor.