Montenegro ülke mi? Haritadaki yeri neresidir?

Montenegro ülke mi sorusu merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki, Montenegro haritadaki yeri neresidir? İşte Montenegro hakkında merak edilen tüm bilgiler...

Giriş Tarihi 09 Mart 2019, 00:03 Güncelleme 09 Mart 2019, 00:25
Montenegro ülke mi? Haritadaki yeri neresidir?

İÇİNDEKİLER

Karadağ, Balkanlar'da bir ülkedir. Doğusunda Arnavutluk ve Kosova, kuzeyinde Sırbistan, batısında Hırvatistan, Bosna-Hersek, güneyinde Adriyatik Denizi yer alır. Başkenti, Podgorica'dır.

KARADAĞ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Karadağ; yeşil dağları ve turkuaz deniziyle 'Balkanların cenneti' olarak da anılmaktadır. Doğası, sıcakkanlı insanları ve güvenilirliği sayesinde turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Ayrıca diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuz bir ülkedir.

Ülkenin başkenti Podgorica'dır.

Resmi dil olan Karadağca dışında Sırpça, Boşnakça, Arnavutça gibi diller de konuşulmaktadır.

Para birimi olarak Euro kullanılmaktadır.

Yerel saat Türkiye saatine göre 1 saat daha geridir.

Karadağ'a yapılan, süresi 90 günü aşmayan ziyaretlerde vize gerekmemektedir.

LOKASYON / KONUM

Güneydoğu Avrupa'da yer alır. Doğusunda Kosova, güneydoğusunda Arnavutluk, kuzeyinde Sırbistan, batısında Hırvatistan ve Bosna-Hersek ile komşudur. Güneyinde Adriyatik Denizi yer alır.

EN ÇOK ZİYARET ALAN ŞEHİRLERİ

Podgorica, Kotor, Budva, Tivat, Centinje, Niksıc, Herceg Novi, Zabljak

İKLİM / HAVA DURUMU

İklim farklılık göstermektedir. Ancak genel olarak Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Yüksek bölgelerde sert, vadilerde ise ılıman iklim görülür. Yazlar kuru ve sıcak, kışlar nemli ve bol yağışlıdır.

NE ZAMAN GİDİLİR?

Seyahat etmek için en uygun dönem Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarıdır.

ÜLKE MUTFAĞI / NE YENİR NE İÇİLİR?

Osmanlı mutfağıyla benzerlik göstermektedir. Et çeşitlerinin yanı sıra deniz ürünlerinin de önemli bir yeri vardır. Jambon, peynir çeşitleri, mantar ve donut çok tüketilen yiyeceklerdir. İçecek olarak Karadağ şarapları oldukça lezzetlidir.

MONTENEGRO'DA GEZİLECEK YERLER

PETROVAC

Petrovac, temiz denizi ve uzun sahili ile ilgi görüyor. Şehrin tamamı, sahile kolayca ulaşabileceğiniz büyük turistik oteller ve pansiyonlardan oluşuyor. Tarihle dokunmuş diğer kent ve kasabalarına nazaran daha modern bir yerleşim yeri olan Petrovac, Akdeniz'in kalabalık otel ve sahillerinden sıkılanlar için güzel bir tercihtir.

KOTOR

Tarihi dokusu, mükemmel denizi ve sakinliği ile büyüleyici Kotor UNICEF'in koruması altındadır. Tamamını yürüyerek yaklaşık üç saatte gezebilirsiniz.

VİRPAZAR VE SKADAR GÖLÜ

Balkanların en büyük gölü olan Skadar, Arnavutluk'la Karadağ arasında da sınır oluşturuyor. Gölü gezmek için Vir kıyısından kalkan tekneleri kullanabiliyorsunuz.

Gölün içinde Osmanlıların sınır için inşa ettiği daha sonrasında hapishane olarak kullanılan Grmožur kalesi var. Bir kısmı Nilüfer çiçekleri ile kaplı olan gölde çok çeşitli balık ve kuşlar mevcuttur.

RİJEKA CRNOJEVİCA

Skadar gölünün bir başka kıyısıdır. Burada yerleşimden çok restoran ve kafeler bulunmaktadır.

PERAST

Kotor'dan arabayla 15 dakika uzaklıktaki bu tarihi yerleşim yeri de görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Kentin içinde yaya olarak gezebiliyor, inanılmaz güzel tarihi binalarının yanı sıra kıyıda güzel restoranlar ve kafelerde vakit geçirebiliyorsunuz.

Perast'tan, tekne ile kente çok yakın olan iki küçük adaya da ulaşabiliyorsunuz. Adadaki kilise, vebadan korunmak için yapılmıştır.