İstanbul rüyası

Kanada’da turizm gecesi düzenlendi. Organizyona katılan dünyaca ünlü seyahat yazarı Patricia Schultz, ülkemize övgüler dizdi: Herkes ölmeden önce mutlaka Türkiye’yi görmeli. Dünyada bir İstanbul daha bulamazsınız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2018 Güncelleme 02 Mart 2018, 02:12
İstanbul rüyası

İÇİNDEKİLER

Yedi tepeli İstanbul, güzelliği ve tarihi özellikleriyle dünyanın kalbini fethetti. Asya'yı Avrupa'ya bağlayan medeniyetin başkenti durumundaki mega kent, turizmin de başkentiydi. Dünyanın dört bir yanından gelen turistler, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'ye hayran kalıp ülkeleri gitti. Bu hayranlık, Kanada'nın en büyük tur operatörlerinden Trafalgar'ın Toronto'da düzenlediği turizm gecesinde de belgelendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ana sponsorluğunu üstlendiği gece, Kanada Kraliyet Müzik Konservatuvarı'nda gerçekleşti. Yaklaşık bin davetlinin katıldığı geceye dünyaca ünlü ABD'li seyahat yazarı Patricia Schultz da iştirak etti. "Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 1000 Şehir" isimli kitabı ile en çok satanlar listesine giren Patricia Schultz, Türkiye'ye övgüler dizdi. Schultz, Türkiye'nin gençlik hayallerinin ülkesi olduğunu belirterek, "Herkes ölmeden önce mutlaka Türkiye'yi görmeli" dedi. Türkiye'yi "büyüleyici, misafirperver ve güzel" bir ülke olarak tanımlayan Schultz, sözlerine şöyle devam etti:

DÜNYADA EŞİ YOK
"En son 2013'te Türkiye'ye gittim. Türkiye büyük olduğu kadar büyük bir tarihe de sahip. Ben New Yorkluyum. Büyük şehirleri çok seviyorum. Bu açıdan İstanbul beni cezbetti, benimle konuştu. Yine gidebilirim ve o sokaklarda kaybolmayı isterim. İstanbul dünyada, bir ayağı Asya ve ötekisi Avrupa'da olan tek şehirdir. Dünyada bir İstanbul daha bulamasınız."


NAZİK VE MİSAFİRPERVERLER
Dünyaca ünlü seyahat yazarı Patricia Schultz, Türkiye'ye ilk kez 20 yaşındayken geldiğini söyledi. "İstanbul'da tanıştığım insanlar, şu ana kadar karşılaştığım en nazik, en misafirperver insanlardı. Amerika'da böyle bir şey olmadığı için bunları görmek beni çok mutlu etti" dedi. Türkiye'ye tanıtım tavsiyesinde de bulunan Schultz, bu konuda Amerikan halkının hedef alınması gerektiğini belirtti ve ekledi: "Amerikalılar Amerika'yı dünya haritasında bulamıyor. Bizim dünya anlayışımız kısıtlıdır. Amerikalılar dünyayı en az gezen insanlar arasındadır."