'Tırs'ail

Ahed et-Temimi Filistinli bir cesur yürekti... Henüz 12 yaşında işgalcilere gösterdiği direniş tarihe geçti. “Hanzala Cesaret Ödülü” ona verildi. Ancak İsrail askerleri yine korkak bir tavır sergiledi. Et-Temimi’nin ve annesinin gözaltına alındığı belirtildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2017 Güncelleme 20 Aralık 2017, 02:03
’Tırs’ail

İÇİNDEKİLER

FİLİSTİN'in kahraman evlatları bitmek bilmedi. Acının coğrafyasında dünyaya gelen her çocuk, birer direnişçiydi. Kimi sapanla, kimi yumruğuyla direndi. Onlardan biri de 16 yaşındaki Filistinli Ahed et-Temimi'ydi. Temimi, 4 yıl önce ağabeyini gözaltına almak isteyen İsrail askerine salladığı yumrukla gündeme gelmişti. O yumruk direnişin simgesi olarak tarihe geçti. Kendisine İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü" verildi. İşte korkak İsrail askerleri bir kez daha Ahed'i hedef seçti. İsrail askerleri dün sabah Ahed et-Temimi'nin Ramallah kentinde ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenledi. Küçük kızı gözaltına alıp belli olmayan bir noktaya götürdü.


2012

SEBEBİ BİLİNMİYOR
Ahed'in gözaltı sebebiyle ilgili henüz bilgi verilmedi. Ancak İsrail medyası önceki gün Ahed'in İsrail askerlerini evinin önünden kovduğu görüntüleri servis etmişti. Filistinli aktivist Hilmi et-Temimi gözaltı işleminin bu yüzden olabileceğini belirtti. Ahed'in annesi Neriman da kızının akıbetiyle ilgili bilgi almak için "Binyamin" gözaltı birimine gitti. Ancak Neriman'ın da İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.


2016
"Filistinli cesur kız" olarak bilinen Ahed, 2012 yılında ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü. "İsrail askerine kafa tutan Filistinli kız" olarak dünya gündemine gelen Ahed, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da buluşmuştu.


İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Ahed'in gözaltına alınmasının ardından, "Sadece söz konusu kızın değil yakınlarının da hak ettikleri cezadan kurtulamayacak" diyerek İsrail'in vahşiliğini bir kez daha gözler önüne serdi...