İsviçre'de skandal başörtüsü teklifi

İsviçre Hristiyan Demokrat Halk Partisi (CVP) burkadan sonra müslüman kız öğrenciler için basörtüsünü de yasaklatmaya çalışıyor. Burka yasağının daha ileri götürülerek, yeni gelenlerle birlikte burada yaşayan müslüman kızların okula başörtüsü ile gelmesinin yasaklanması isteniyor.

Giriş Tarihi 18 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 18 Aralık 2017, 20:14
İsviçre’de skandal başörtüsü teklifi

İÇİNDEKİLER

CVP hazırlayıp parlamentoya sunduğu "Değerler ve Hukukun Üstünlüğü" isimli rapor ile yeniden isviçre`de yaşayan müslümanların yaşamına el uzattı. SABAH'ın haberine göre; hazırlanan raporda ülkeye gelmiş herkesin buranın kültürüne uyum göstermesi gerektiğinin savunulduğu ayrıca başörtüsünün erkeğe itaatin sembolü olduğu şeklinde algı operasyonlarıyla kamuoyu etkilenmeye çalışılıyor. Rapor ayrıca müslüman kurumlar için bağış toplanmasını yasaklanmasını da öngörüyor.

MAKSATLI ANKETLER DÜZENLENİYOR
Diğer yandan bazı medya kuruluşları da kamuoyu oluşturmak maksatlı konuyla ilgili yönlendirici anketler düzenlemeye başladı. Isvicre`de CVP partisi bir yandan ulusal düzeyde belirli yaşa kadar müslüman kız öğrencilerinin başlarını örtmelerini yasaklamak isterken, ayni anda Kanton Basel'de Yahudiler kendi ibadethanelerinin ve okullarının korunması için devletten daha yoğun imkan ve gayret için destek topluyorlar.