ABD’de darbe

Tarihinde hiç darbe görmemiş ABD’de medya ilk kez bu kelimeyi telaffuz etti. Darbe sevici Fox News, Başkan Donald Trump’ın göreve devam etmesinin altını çizdi. Ekrandaki alt yazıya ise “Amerika’da darbe mi?” ifadesini yerleştirdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2017 Güncelleme 18 Aralık 2017, 00:15
ABD’de darbe

İÇİNDEKİLER

ABD tarihinde şimdiye kadar hiç askeri bir darbe yaşanmadı. Ancak Başkan Donald Trump'ın koltuğa oturduğu ilk günden beri üzerinde oluşturulan medya ve bürokrasi baskısı önceki gün farklı bir boyut kazandı. ABD'de yayın yapan Fox News kanalı, Başkan Trump'ın danışmanı Kellyanne Conway ile bir röportaj yaptı. Röportaj sırasında ekrandaki KJ denilen yazı bandında "A Coup in America?" (Amerika'da darbe mi?) ifadeleri kullanıldı.



Canlı yayında darbe ifadesini milyonlara duyuran Fox News, Twitter hesabında da bu mesajı kullanarak algı operasyonunu uluslararası boyutlara taşıdı.​

TWITTER'DAN SERVİS
Programda ABD iç siyasetinde yaşananların bir "darbe" etkisi olup olamayacağı tartışılıyordu. KJ'de askeri darbe manasına gelen "coup" ifadesinin olması dikkatlerden kaçmadı. Program boyunca sunucu Jesse Watters, Trump'ın bazı kesimler tarafından desteklenmediği ve bu nedenle yönetimde istenmediğini söyledi. Bu dönem içerisinde yaşanan soruşturma ve takiplerin de bu yüzden olduğu, Trump'ın elini zor duruma düşürmek için yapıldığı savunuldu. Programda, bu kargaşalı durumun seçim öncesi, Trump ile Clinton arasında yaşanan çekişme döneminden beri var olduğu belirtildi. Ardından Trump'ın danışmanı Kellyanne Conway ile yapılan bağlantıda darbe ifadesinin ekrana verilmesi ve aynı zamanda Fox News kanalının Twitter sitesinde de bu fotoğrafın paylaşılması Trump'a karşı yapılan baskıların bir darbe olduğu yönünde yorumlandı. Fox News, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında da eski bir asker olan Ralph Peters'i canlı yayına çıkarmış ve "Darbe başarılı olursa biz kazanacağız, İslamcılar kaybedecek" ifadelerine yer vermişti. Ayrıca İslam karşıtlığıyla bilinen yazar Sebastian Gorka da Fox News kanalında 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili "Önemli olan şu ki darbeyi iyiler kaybetti" diye konuşmuştu.