Kanlı yayın

ABD’nin hukuksuz Kudüs kararı sonrası dün Mescid-i Aksa’da ikinci Öfke Cuması eylemi yapıldı. İşgalci İsrailliler köpeklerle saldırdı. Gazetecilere, çocuklara kurşun yağdırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2017 Güncelleme 16 Aralık 2017, 02:17
Kanlı yayın

İÇİNDEKİLER

ABD hukuksuz bir şekilde İsrail'deki büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e çekme kararı aldı. Böylelikle Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdı. İslam alemi bu skandal karara sert çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı ise Kudüs'ü Filistin Devleti'nin başkenti olarak tanıdı. Filistin'de yaşayan Müslüman halk ise İsrail ve ABD'ye tepkisini göstermek için Cuma namazında Mescid-i Aksa'da buluştu. Skandal sonrası ikinci kez Öfke Cuması çağrısına uyan halk, ülkenin her bölgesinden Trump'ın kararını protesto etmek için sokakları doldurdu. Mescid-i Aksa'da yapılan protesto gösterisinde Cezayir, Türkiye ve Malezya bayrakları dalgalandırıldı.




İsrail askerleri özel eğitimli köpeklerle göstericilere saldırdı.


DEMİR BARİYERLER YERLEŞTİRDİLER
Cuma namazı için Mescid-i Aksa'yı dolduran Kudüslüler'e İsrail tacizi devam etti. İsrail askeri Mescid-i Aksa ve çevresinde gördükleri Müslümanlar'a saldırdı. Bölgede yoğunluğu artan İsrail güçleri, Şam kapısı bölgesine demir bariyerler yerleştirdi. Ayrıca İsrail askerlerine özel eğitimli köpekler eşlik etti. İsrail güçleri göstericilere saldırmasıyla zaman zaman çatışmalar patlak verdi. Katil ordusu yine çocukları hedef alırken gazetecilere de silah doğrulttu. Yerel kaynakların açıklamalarına göre göstericilerden yaralananlar oldu. İşgal kuvvetleri birçok Filistinli'yi gözaltına aldı.


İsrail askerleri, olan biteni dünyaya duyurmak isteyen gazetecileri de hedef aldı.


İsrail askeri, ülkesi için meydanlara çıkan bu Filistinli genci hedef aldı. Kurşun yağdırdı.