'Pis'rail

Down sendromlu Muhammed et-Tavil, Filistinli bir gençti... Tüm engellere rağmen ABD’nin Kudüs kararını protesto etmek istedi. Bu sırada İsrail askerleri tarafından gözaltına alınıp saatlerce karakolda bekletildi. Yaşadıklarını ifade ederken gözyaşları sel gibiydi... Babası ise evladına uygulanan işkenceyi şu sözlerle dile getirdi: İsrail askerleri kendi aralarında attıkları kahkahalarla oğlumu gözaltına aldılar ve saatlerce dövdüler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Aralık 2017 Güncelleme 15 Aralık 2017, 01:50
’Pis’rail

İÇİNDEKİLER

Filistin, ortadoğu'nun en acılı ülkesiydi... Topraklarında mutluluk değil hüzün ekiliydi... O topraklarda dünyaya gelen her insanın göbek adı ise direnişti... İşte o direniş kendini bir kez daha gösterdi. ABD'nin İsrail'in başkentini Kudüs olarak göstermesi, Filistin'deki direniş ruhunu bir kez daha harekete geçirdi. Ülkenin her yerinde bu karar protesto edildi... Pusuda yatan İsrail askerleri ise yine vahşileşti. İsrail askerlerinin zulmüne maruz kalan bir isim de Down sendromlu Muhammed et-Tavil'di. Muhammed et-Tavil hayatındaki tüm engellere rağmen El Halil sokaklarına indi. Bu sırada İsrail askerleri tarafından gözaltına alınıp saatlerce karakolda bekletildi.



CUNEYDİ'DEN HABER YOK
Saatler sonra özgürlüğüne kavuşan acılı genç, anlatabildiği kadar yaşadığı dehşeti bölgedeki gazetecilere ifade etti. Filistinli genç, "Yine her zamanki bölgede yürürken bir anda bir asker kollarımdan tuttu ve ellerimi bağlayarak beni karakola götürdü" dedi. Muhammed'in babası Hızır et-Tavil ise İsrail vahşetini şu sözlerle dile getirdi: "Muhammed'in durumunu bilmelerine rağmen kendi aralarında attıkları kahkahalarla onu gözaltına aldılar ve dövdüler. Saatlerce gözaltında tuttular." Kudüs direnişinin sembol ismi olan 16 yaşındaki Fevzi Cuneydi'nin ise hala gözaltında olduğu belirtildi. Cuneydi'nin gözaltı süresinin uzatıldığı kaydedildi. Ayrıca İsrailli askerlerinin Cuneydi'ye tek öğün yemek verdiği öğrenildi. Bu arada Türk STK'lar, Fevzi Cuneydi'nin amcası Reşat Cuneydi'ye bir destek mektubu göndererek pazar günü Ankara'da düzenlenecek olan Kudüs mitingine davet etti. Amca Reşat Cuneydi, "Türkiye'den bana gelen bu davetten büyük memnuniyet duydum. Vizem çıkar ve İsrail makamları sınırdan geçişime izin verirse mitinge katılacağım inşallah. Türkiye'deki kardeşlerimin bana sağlayacağı bu fırsat sayesinde çocuklarımızın işgal güçleri tarafından nasıl bir muameleye maruz kaldığını, özgür bir yaşamdan ve normal hayat koşullarından ne şekilde mahrum bırakıldığını anlatma ve tüm dünyaya bu çığlığımızı duyurma fırsatı bulacağım" dedi.



FACEBOOK'TAN ENGELLEME
İstanbul merkezli İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGFDİ) tarafından "Müslüman Gençlerin Kudüs'te Çözüm Önerileri" adlı bir anket hazırlandı. Ancak söz konusu anket, Facebook tarafından "Dehşete düşürücü içerik" olma suçlamasıyla engellendi. İKGF-Dİ yetkilileri "Fevzi'nin 25 İsrail askeri tarafından gözaltına alındığı fotoğrafı anket kapağı yaptık. Bu yüzden Facebook anket kapağının olduğu sayfayı engelledi" dedi.