Kudüs intifadası

ABD, skandal kararla Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak kabul etti. Filistin’den intifada sesleri yükseldi. Devlet Başkanı Mahmut Abbas ise silahlı direniş çağrısında bulundu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2017 Güncelleme 08 Aralık 2017, 04:22
Kudüs intifadası

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Donald Trump önceki gün düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi" ifadesini kullandı. Trump'ın skandal Kudüs kararı sonrası Filistin Alimler Birliği ve Hamas intifada çağrısı yaptı.

İSRAİL ASKERLERİ SALDIRIYOR
Çağrının ardından İsrail ordusu Batı Şeria'ya asker sevkiyatı yaptı. Dün ise İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler, Batı Şeria ve Gazze'de çatıştı. İşgalci İsrail askerlerinin sokaklarda eylem yapan Filistinliler'e yaptığı müdahalelerde 16 Filistinli yaralandı. İsrail askerleri yıllardır adeta hapis hayatı yaşayan Gazze'de sınıra gelenlere de saldırdı. Filistin tüm şehirlerde greve gidip sokaklara indi. Filistin'deki en büyük gelişme ise Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın açıklamaları oldu. Tüm Filistin'i silahlı direnişe çağıran Abbas "Kudüs, Filistin'in ebedi başkentidir. Kudüs için savaşacağız" ifadelerini kullandı.