'Rakka's!

Kanlı ittifak bir kez daha kanıtlandı. ABD ile terör örgütü PKK-YPG anlaştı. 250 DEAŞ militanını TIR’larla ve otobüslerle alıp ‘güvenli’ bir şekilde Rakka’dan çıkarttı. Yani yüzlerce DEAŞ’lının şehirden kaçmasını sağladı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2017 Güncelleme 15 Kasım 2017, 00:26
’Rakka’s!

İÇİNDEKİLER

ABD bir zamanlar El Kaide'yi bahane etti. Irak'a girdi. Şimdi de DEAŞ bahanesiyle Ortadoğu'ya göz dikti. Terör örgütü DEAŞ'la mücadele edeceğini söyledi. Bunu yaparken de terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD/ YPG ile iş çevirdi! Sözde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adını verdiği bir grup oluşturup ipleri terör örgütü PKK/YPG'nin eline verdi! Ortadoğu'daki bu kirli ittifak resmen gözler önüne serildi. Terör örgütü YPG, DEAŞ'ın kalesi olan Rakka'yı ne hikmetse kısa sürede ele geçirdi. Çatışma gerçekleşmedi. Elini kolunu sallaya sallaya Rakka'ya giren YPG, DEAŞ'lı teröristlerin tahliyesi için hazırlanan planda da başı çekti. Buna göre ABD ve İngiltere ile Suriye Demokratik Güçleri adı altında kılıf uydurdukları PKK-YPG'liler DEAŞ'lı teröristleri 'öldürmemek' için harekete geçti.



Söz konusu ekip DEAŞ'lılarla bir anlaşma düzenledi. Anlaşma gereği DEAŞ'lılar güvenli bir şekilde Rakka'dan tahliye edilecekti. Tahliye planı geçtiğimiz ay gerçekleştirildi. 50 TIR ve otobüs teröristlerin tahliyesi için Rakka'ya girdi. Aralarında 250 DEAŞ militanı ve ailerinin de bulunduğu 4 bin kişiyi bölgeden tahliye etti. Bunun için kamyon şoförlerine binlerce dolar verildi. DEAŞ'lıların bir kısmı Suriye geneline dağılırken, aralarından bazılarının da Türkiye'ye gittiği iddia edildi. Tahliyeyi gerçekleştiren şoförlerin anlattıkları ise kirli ittifakın belgesi niteliğindeydi. Şoför Ebu Fevzi şunları söyledi: "Rakka'ya YPG ile birlikte girmemiz gerekiyordu. Ancak son anda bizi yalnız bıraktılar. Rakka'da üzerlerinde bomba yüklü intihar yelekleri ve silahları olan DEAŞ'lıları gördük. Bunların içinde çocuklar da vardı. Anlaşmada ters giden bir şeyler olsaydı tüm konvoyu havaya uçuracaklardı. Varılan anlaşmaya göre yalnızca bireysel silahlar taşınabilecekti ancak DEAŞ militanları tahliye sırasında taşıyabildikleri kadar silahı ve cephaneyi de beraberinde götürdü."




​SIR DEĞİLMİŞ
DEAŞ'ın tahliyesine yönelik ABD bir açıklama yaptı. Pentagon sözcülerinden Eric Pahon, terör örgütleri arasındaki anlaşmayı "yerel bir soruna bulunan yerel bir çözüm" olarak tanımladı. Hatta buna saygı duyduklarını anlattı! ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon ise taraf olduğu kanlı ittifakı doğruladı. "Bu bir sır değil. Koalisyon 10 ve 14 Ekim'de basın açıklamaları yaptı, BBC Radyo dahil birçok haber kuruluşu ile konuştu. Bu yerel soruna yerel bir çözümdü. Koalisyon tamamen katılmasa da ortaklarımızın kararına saygı duyduk" açıklamasını yaptı.