Fransız vekillerden Müslümanlara engelleme

Avrupa'da giderek artan İslam karşıtlığı son örneğini Fransa'da gösterdi. Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeyinde 100'e yakın yerel milletvekili sokakta namaz kılmanın laikliğe aykırı olduğunu öne sürerek Müslümanların Cuma namazı kılmasını engellemeye çalıştı.

Giriş Tarihi 10 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 10 Kasım 2017, 20:55
Fransız vekillerden Müslümanlara engelleme

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeyinde 100'e yakın yerel milletvekili sokakta namaz kılmanın laikliğe aykırı olduğunu öne sürerek Müslümanların Cuma namazını kılmasını engellemeye çalıştılar. Namaz kılanları tahrik etmek için de namaz esnasından Fransız milli marşını okudular.

Sokakta namaz kılan Müslümanlar olay yerindeki gazetecilere Fransız milletvekillerin yaptığının son derece incitici olduğunu dile getirdi eski camiye belediye tarafından el konulup kütüphaneye çevrilmesinden dolayı namaz kılmak için yeterli alanın olmadığını belirtti.

Vekiller ve beraberindeki İslam düşmanı kişiler Fransız milli marşını okuyarak namaz kılanları protesto etti ve İçişleri Bakanlığı'ndan sokakta namaz kılınmasının yasaklanmasını istedi.

Fransa Müslüman nüfusunun en yoğun yaşadığı Avrupa ülkesi ve son dönemde yaşanan İslam karşıtı eylemler burada yaşayan Müslümanları son derece rahatsız edici boyuta ulaştı.

Gazetecilerin mikrofon uzattığı olay yerindeki Müslümanlardan birisi kendilerinin de Yahudiler ve Hristiyanlar gibi modern mabetlerde ibadet etmeye haklarının olduğunu dile getirdi. Kendisinin de bir Fransız vatandaşı olarak namaz esnasında Fransız Milli marşının okunmasının son derecek incitici olduğunu belirtti.