ABD'de kiliseye saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı San Antonio kentindeki bir kiliseye saldırı düzenlendi. Teksas Valisi tarafından yapılan açıklamada saldırıda 26 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Giriş Tarihi 05 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 06 Kasım 2017, 02:58
ABD’de kiliseye saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Teksas eyaletinde Sutherland Springs bölgesinde silahlı bir kişi, First Baptist Church of Sutherland Springs kilisesine girerek etrafa ateş açtı. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı. Kilisedeki yaralıların ambulans helikopterlerle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Saldırının ise ayin sırasında gerçekleştirildiği açıklandı. FBI ve güvenlik kuvvetleri olay yerinde inceleme yapıyor. İlk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybederken 20'den fazla da yaralı olduğu açıklandı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Teksas saldırısını gerçekleştiren kişinin 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğu açıklandı.

TEKSAS POLİSİ UYARDI: EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN
Teksas Polisi, 26 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı kilise saldırısında vatandaşlara 'evlerinizden çıkamayın' uyarısında bulundu.

Öte yandan, ayin sırasında 2, 4, ve 6 yaşlarında 3 çocuk ve papazın 14 yaşındaki kızı hayatını kaybetti. Ayrıca saldırganın ailesinin de o bölgede yaşadığı ileri sürüldü.

ÖLENLERİN ARASINDA 2 YAŞINDA BİR ÇOCUK DA VAR
Ölenlerin arasında 2 yaşında bir çocuğun da olduğu bilgisine yer verildi. Yerel kaynaklarda, saldırı anında kilisede kaç kişi olduğuna ilişkin kesin sayı verilmezken, bu kilisedeki ayine 50 civarında kişinin düzenli katıldığı belirtildi.



DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRIYI KINADI
Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Teksas eyaletinde kiliseye düzenlenen saldırıya ilişkin, "Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Teksas eyaletinde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz." denildi.

ABD BAŞKANI TRUMP'TAN SALDIRIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA
ABD Başkanı Donald Trump, saldıryla ilgili Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

Trump, "Tanrı Teksas Sutherland'daki insanların yanında olsun. FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum" ifadesini kullandı.

Wilson bölgesinden Şerif Joe Tackitt, saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiğini, ölü veya yaralı sayısının henüz net olmadığını kaydetti.
Yerel yetkililerin açıklamasına göre saldırıda 26 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı. FBI, olay yerinde inceleme yapıyor.