Pentagon'dan Türkiye açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon), vize kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, "Türkiye yakın bir müttefikimiz, yaşananlar İncirlik'i ve operasyonlarımızı etkilemez" denildi...

Giriş Tarihi 10 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 10 Ekim 2017, 20:08
Pentagon’dan Türkiye açıklaması

İÇİNDEKİLER

Pentagon Sözcüsü Albay Robert Manning, "Türkiye güçlü bir koalisyon ortağı ve yakın bir NATO müttefikimizdir. Bu gelişmelerin oradaki operasyonlarımız ve personelimizi etkilemediğini teyit ediyorum" şeklinde konuştu.

Manning şöyle devam etti:

"İncirlik'te konuşlu Türk Hava Kuvvetleri unsurları, NATO ve koalisyon kapsamındaki önemli rolünü icra etmeye devam ediyor. İncirlik ve Türkiye'nin diğer üslerden yürütülen DEAŞ karşıtı operasyonlarımız, Türk müttefiklerimizle yakın koordinasyon ve tam desteği ile devam ediyor. Bizim ortak ve ayrı operasyonlarımız da yine yakından koordinasyonla devam edecek."

NE OLUR İNCİRLİK'İ KAPATMAYIN
Ajanlarının yakalanmasının ardından saldırganlaşan ABD, Türkiye'ye yönelik skandal uygulamalarının ardından geri adım sinyalleri veriyor. Dün John Bass', vize kararıyla ilgili, "Bu kolay aldığımız bir karar değildir, büyük üzüntüyle aldığımız bir karardır" demişti. Şimdi de Pentagon, Türkiye'ye yakınlaşmak için bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Türkiye yakın bir müttefikimiz, yaşananlar İncirlik'i ve operasyonlarımızı etkilemez" denildi. Türkiye'nin kararlı tutumunu gören ABD, "Bizi ne olur İncirlik'ten atmayın" diye mesaj gönderiyor.

DAHA ÖNCE KAPATMIŞTIK
1974 Kıbrıs Harekatı'nda ABD'nin ortaya koyduğu tavır tıpkı bugünkü gibiydi. O dönem Başbakan olan Necmettin Erbakan üssü kapatmış ve ABD üssüne el koymuştu.