Kırmızı alarm

Londra metrosuna hayalet bomba saldırısı sonrası İngiltere’de kırmızı alarma geçildi. Polis özel kuvvetleri ve taş donanımlı askerler şehirlere indi. Sokaktaki insan sayısı yüzde 70 azaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2017 Güncelleme 17 Eylül 2017, 00:40
Kırmızı alarm

İÇİNDEKİLER

İngiliz polisi, Londra metrosunda yaşanan ve 29 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısının ardından 'kritik' basamağa yükseltilen terör tehdidi seviyesi kapsamında, kamunun güvenliği için silahlı askerlerin, polisin emrinde görev yapacağını duyurdu. Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Mark Rowley soruşturmanın detaylı olarak yapıldığını bildirdi. Yüzlerce polis memurunun Londra metrosundaki güvenlik kameralarını titizlikle taradığını dile getiren Mark Rowley, soruşturmanın "mükemmel bir şekilde ilerlediğini" söyledi. Söz konusu patlayıcı cihazdan geri kalanların güvenli hale getirildiğini ve adli birim tarafından incelendiğini de aktaran Rowley, soruşturmanın hızlı ilerlediğini bildirdi.



CADDELER BOMBOŞ KALDI
Halkın şüphelendikleri bir durumda içgüdüsel hareket ederek, tereddütte kalmadan yetkilileri bilgilendirmesi çağrısında bulunan Rowley, ülkedeki terör tehdit seviyesinin en üst basamak olan "kritik"e çıkarılmasına da değinerek, "Hükümetten, ordu üyelerinin kullanılmasına izin vermesini istedim. Bu, Britanya'nın sokaklarında fazladan binlerce silahlı asker olacağı anlamına geliyor" dedi. Dün ise İngiltere'nin farklı şehirlerinde kırmızı alarm görüntüleri yer aldı. Londra, Brighton, Newcastle, Manchester, Liverpool gibi büyük şehirlerde polis özel kuvvetleri ve tam donanımlı askerler yer aldı. Binlerce asker ve polisin nöbet tuttuğu sokaklardaki insan sayısı ise güneşli bir Cumartesi günü yaşanmasına rağmen yüzde 70 oranında düştü. Bir çok işlek cadde bomboş kaldı.