FEDakar Ivanka

Amerikan Merkez Bankası Başkanı (FED) Janet Yellen’ı Washington’daki malikanesinde ağırladı! Bu görüşmeden sonra Yellen’in aldığı kararlar Beyaz Saray’ı rahatsız etmedi... Amerikan medyası, Yellen’in bir dönem daha başkan kalacağını iddia etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2017 Güncelleme 15 Eylül 2017, 02:08
FEDakar Ivanka

İÇİNDEKİLER

Emlak Kralı Donald Trump, ABD Başkanı seçildi. Gözler kızı Ivanka Trump'a çevrildi. Ivanka, babasının danışmanı olarak göreve geldi. Kendisine Beyaz Saray'da bir ofis verildi. Trump'ın tüm kilit kararlarının arkasında Ivanka'nın olduğu kaydedildi. Ivanka'yla ilgili iddialara şimdi de FED Başkanı (Amerikan Merkez Bankası) Janet Yellen eklendi. Buna göre Donald Trump, seçim kampanyalarında sürekli olarak ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'i hedef seçti. FED'in yapay bir ekonomi yarattığını belirterek, "Faiz oranlarını düşük tutuyorlar çünkü her şeyin çökmesini istemiyorlar" dedi. Görev süresi dolduğunda onu yeniden aday göstermeyeceğini belirtti. Ancak Trump 25 Temmuz'da The Wall Street Journal gazetesine bir demeç verdi. Yellen'in iyi bir iş çıkardığını ve kendisine saygı duyduğunu söyledi. Yellen'in ikinci bir 4 yıl için görevde kalmasını değerlendireceğini belirtti. Peki ne oldu da Başkan Trump'ın fikri değişti. İşte herkes bu soruya cevap ararken, Ivanka Trump'la ilgili iddia öne çıktı.


Janet Yellen

ÖNEMLİ BİLGİLERİ VERDİ...
Ivanka Trump'ın 17 Temmuz'da Washington'daki evinde Yellen'i kabul ağırladığı ortaya çıktı. Buluşmanın kahvaltı ile başlayıp akşam saatlerine kadar sürdüğü öğrenildi. Hatta bu gizli toplantı sırasında Yellen'ın çok gizli bilgileri Ivanka Trump'a verdiği kaydedil di. İşte 17 Temmuz'daki bu buluşmadan sadece 8 gün sonra Donald Trump, bir dönem eleştirdiği Yellen'a övgüler dizdi. Amerikan medyası da, Washington'daki görüşmeden sonra FED Başkanı Yellen'ın bir dönem daha görevinde kalacağını yazdı.