Dehşet yolu

Arakanlı Müslümanlar, ırkçı Budistler’in katliamından kaçmaya devam etti. Myanmar hükümeti 176 köyün terk edildiğini kabul etti. Hayatta kalmak için tek çaresi günlerce çamur içinde yol yürümek olan Arakanlılar’dan 5 binin katledildiği öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2017 Güncelleme 14 Eylül 2017, 02:43
Dehşet yolu

İÇİNDEKİLER

Myanmar'da Müslümanlar'a yönelik şiddet devam etti. Hayatta kalmak için günlerce çamur ve Naf Nehri üzerinden Bangladeş'e yürümek zorunda kalan yüzbinlerce insan, sınıra doğru gitmeyi sürdürdü. Myanmarlı ırkçı Budistler ise katliamlara ara vermedi. Tüm dünyanın gözünü yumduğu olaylarda Budistler'in 5 binden fazla masum Müslüman'ı öldürdüğü ortaya çıktı. Myanmar yönetimi, Arakan'da yakılan çok sayıdaki Müslüman köyüne ilişkin açıklama yaptı.

DÜN 8 KİŞİ DAHA ÖLDÜ
Devlet Başkanlığı, 176 köyün durumunu "terk edilmiş" olarak açıklamakla yetindi. Katliama ses çıkarmayarak destek veren Myanmar lideri Aung San Şuu ise New York'ta gerçekleştirilecek BM Genel Kurulu'na katılmayacağını açıkladı. Bu arada Arakanlı Müslümanlar'ın kullandığı bir bot, dün Naf Nehri'nde battı. Olayda hayatını kaybeden 8 kişinin cesedine ise bu sabah ulaşıldı. Teknaf Polisi nehir kıyısında bulunan cesetlerin 2 kadın ve 6 çocuğa ait olduğunu açıkladı. Olay yerinde yaralı bulunan Arefa Begum, Myanmar'dan kaçarken 25 kişinin botla yola çıktığını ifade ederek, "Bot yaklaşık 1 saat çalıştı. Sonra sadece aniden gelen bir dalga gördüm. Benim 2 oğlum ve kızım hala bulunmadı" dedi. Nehir kıyısına ulaşan başka bir anne Yasmin ise, "Büyük oğlumun cesedi bulduk ama diğerini hala bulamadım" dedi.



​18 GÜNDE HAYATA TUTUNDU

Zulümden kaçan Arakanlı yürüme engelli Abdullah, sürünerek 18 günde Bangladeş'e geldi. Arakan'ın Buthidaung ilçesinden Bangladeş'e 18 gün boyunca sürünerek geldiğini açıklayan Arakanlı Abdullah, "Yanıma aldığım yiyecekler 6'ncı günde bitti. 6 gündür de hiçbir şey yemedim" dedi. Ailesindeki herkesin Myanmar Ordusu tarafından öldürüldüğünü belirten Abdullah, "Ailemi ve bütün akrabalarımı öldüren Myanmar Ordusu daha sonra onları gömdü" diye konuştu.