'Ada'ma bak

İngiliz milyarder Richard Branson, heyecanı seven bir isimdi. Irma Kasırgası’nın geleceğini bildiği halde 180 bin dolara satın aldığı Necker Adası’nı terk etmedi. Kasırga, malikanesini ezip geçti. Ünlü işadamı ise ölümü teğet geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2017 Güncelleme 13 Eylül 2017, 00:00
’Ada’ma bak

İÇİNDEKİLER

ABD, tarihinin en büyük kasırga felaketini yaşadı. Ülke, hafta sonu Karayipler'den gelen ve hızı saatte 300 kilometreyi bulan Irma Kasırgası'yla sarsıldı. Yıkıcı etkisi en yüksek kasırgalardan biri olan Irma, geçen pazar günü Florida eyaletine giriş yaptı. Kasırga nedeniyle hayalet bölgeye dönen Florida'da 13 milyon kişi elektriksiz kaldı.

'EVİNİZE DÖNMEYİN'
Florida'da 6, Georgia ve Güney Carolina'da 4, Karayipler'de ise 35 kişinin kasırga nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Irma'nın etkisini kaybederek tropik fırtına seviyesine düştüğü vurgulandı. Ancak yetkililer halka "Evlerinize dönmek için acele etmeyin" çağrısı yaptı.




SON HALİNİ PAYLAŞTI
Kasırganın mağdur ettiği isimler arasında 5 milyar dolarlık servetiyle dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan İngiliz milyarder Richard Branson da vardı. Irma'nın, İngiliz işadamının 180 bin dolara satın aldığı Atlantik Okyanusu'ndaki Necker Adası'ndan da geçeceği açıklanmıştı. Adrenalin tutkunu olan ve tehlikeleri çok sevdiğini söyleyen ünlü milyarder ise kasırgaya aldırmadı. Çılgın milyarder, "Böyle bir heyecan bir daha yaşayamam" diyerek adasından ayrılmadı. Irma kasırgasının vurduğu adanın eski halinden eser kalmadı. Kasırga, adada bulunan 6 tane küçük evi ve 10 odalı malikaneyi yıktı. Kasıraya direnen Branson, adasının son fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı.



​TİMSAHLARI KIZDIRMA

1.3 milyon timsahın yaşadığı bilinen Florida'da Irma Kasırgası sonucu nehirler taştı. Timsahlar, cadde ve sokaklarda dolaşmaya başladı. Yerleşim yerlerine kadar inen vahşi hayvanlar, korku saçtı. Yetkililer ise cadde ve sokaklara kadar gelen ölümcül yaratıklara karşı "Yükselen suların etkisiyle timsahlar, evlerinizin bahçesinden bile çıkabilir" uyarısını yaptı.

​PAPA TRUMP'A 'APTAL' DEDİ
PAPA Francis, Kolombiya ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenledi. Geçirdiği kaza sonucu kaşı açılan Papa, Irma Kasırgası'na değindi. "İklim değişikliğinden şüphesi olan aptallar bilim insanlarıyla konuşmalı" dedi. ABD Başkanı Trump, Paris İklim Anlaşması'ndan çekileceklerini bildirmişti.



KASIRGA SELFİESİ
ABD'de yapılan tüm uyarılara rağmen kasırgayı umursamayan vatandaşlar, felaketin ortasında selfie çekmeyi ihmal etmedi. ABD tarihinin en büyük kasırgası olan Irma Kasırgası, Florida eyaletinde büyük hasarlara yol açarken, bazı afetzedeler selfie çekerek anı ölümsüzleştirdi.




​CANİLER FİRARDA

Kasırga felaketiyle sarsılan Florida, hayalet bölge haline geldi. Irma'dan hapishanelerin de zarar gördüğü bildirildi. Kasırgadan etkilenen bir hapishaneden "En tehlikeli caniler" olarak tanımlanan 40'a yakın mahkumun firar ettiği öğrenildi.