Mariya kapandı ortalık karıştı

Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suudi Arabistan’a gitti. İkili görüşmelerde başını kapatıp, fotoğraflarını paylaştı. Rusya’nın gündemi değişti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2017 Güncelleme 12 Eylül 2017, 02:17
Mariya kapandı ortalık karıştı

İÇİNDEKİLER

Gerçekleştirdiği dış geziler sırasında beklenmedik çıkışlarıyla adından söz ettiren Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suudi Arabistan gezisinde de kıyafetiyle sürpriz yaptı. Geziye kıyafet olarak önceden hazırlandığı her halinden belli olan Zaharova, Facebook hesabından başını örttüğü fotoğrafları paylaştı.


Zaharova güzelliği, sıradışı açıklamaları ile Rusya'nın en popüler siyasi yüzleri arasında bulunuyor.

MÜSLÜMAN RUSLAR ÇOK MEMNUN OLDU
Fotoğrafların altına not da düşen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü "Suudi Arabistan'a ayak bastığımızda bana kıyafet konusunda kurallara uyup uymayacağımı sordular. Ben de elbette uyacağım dedim" diye yazdı. Ancak bu fotoğraflar Rus takipçilerince negatif karşılandı. Yapılan yüzlerce yorumda özet olarak, "Bu cambazlık senin neyine. Müslüman Arap ülkesinde geleneklere saygılı olmak normal. Ancak bunu bir şov şekline dönüştürmek hiç yakışmamış" yorumları yapıldı. Rusya'da bulunan Müslümanlar ise Zaharova'ya övgüler yağdırdı. Geçtiğimiz aylarda Melania Trump ve Donald Trump'ın kızı Ivanka'nın Suudi Arabistan'da örtünmemesi de tartışma konusu olmuştu.