Miami'de yağma!

Irma kasırgasının feci şekilde vurduğu ABD, şimdi de bölgede yağma yapan hırsızlarla başa çıkmaya çalışıyor. Özel polisler bölgeye inerken, kasırga ve yağmanın çok büyük maddi zararlara yol açtığı görülmeye başlandı.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 11 Eylül 2017, 11:34
Miami’de yağma!

İÇİNDEKİLER

ABD bir yandan son zamanların en büyük felaketler zinciri ile mücadelesini sürdürürken, diğer yandan da felaketlerin ardından gelen yağma, hırsızlık ve suç olayları ile mücadele ediyor.

Harvey kasırgasının ardından Doğu kıyılarında etkisini gösteren Irma, bölgeyi savaş alanına çevirdi. 6,3 Milyon kişinin tahliye kararıyla boşalttırıldığı bölge hayalet kentlere dönerken, evlerin ve dükkanların boşalmasını fırsat bilen çeteler yağma ve hırsızlık faaliyetlerine başladı.

Irma'nın vurduğu Miami'de yağmalar başladı

Orlando'da iki kişi ise bir silah dükkanına girdiler. Silah çalmaya çalışan adamlar polis tarafından yakalandı.

Irma'nın vurduğu Miami'de yağmalar başladı

Florida genelinde de ev hırsızlıkları ve market yağmalamaları vardı. Özel harekat polislerinin ihbar üzerine bölgede operasyonlar yaptığı bildirilirken, şu ana kadar 32 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı.

Irma'nın vurduğu Miami'de yağmalar başladı

IRMA FELAKETİ YAVAŞLIYOR

Bölgede dün itibariyle net olarak etkisini gösteren Irma, bugün yavaşlamaya başladı. 4. kategoride bulunduğu açıklanan Irma, bugün itibariyle 2. kategoride seyrine devam edecek.

Irma'nın vurduğu Miami'de yağmalar başladı

Etkisini sürdüreceği açıklanan felaketin ekonomik bilançosunun 150 milyar doları aşabileceği bekleniyor. Bölgeden 6,3 milyon kişinin tahliyesi gerçekleştirilmişti.

Irma'nın vurduğu Miami'de yağmalar başladı