Yuh deve tüyü!

Züğürdün çenesini yoracak bir gelişme daha yaşandı! Dünyanın en pahalı çorabı, 2 bin dolardan satıldı. Özelliği deve tüyünden yapılmış olmasıydı. Sadece 10 adet üretilen tasarımın müşterileri arasında ise ünlü aktör George Clooney de vardı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2017 Güncelleme 04 Eylül 2017, 00:00
Yuh deve tüyü!

İÇİNDEKİLER

Para, çorap söküğü gibi harcattı. Şimdi de dünyanın en pahalı çorabı tasarlandı. Alman asıllı triko markası olan Falke tarafından üretilen çorabın fiyatının 2 bin dolar (yaklaşık 7 bin TL) olduğu açıklandı. Sadece 10 adet üretilen bu çorapların müşterileri arasında George Clooney de vardı. Ünlü aktörün her yıl bu çoraptan bir adet aldığı açıklandı. Peki duyanı hayretler içinde bırakan bu çorapların içinde ne vardı! Sorunun cevabı ise ne elmas ne de altındı.

RENGİ TAMAMEN DOĞAL
Çorabın sırrı Peru'da yaşayan ve bir tür küçük deve olan vikunyalarda saklıydı. Ortalama olarak 12 yıl yaşayabilen vikunyaların tüylerinin 2 senede bir kırpıldığı açıklandı. Her bir vikunyadan sadece 250 gram kadar tüyün elde edildiği vurgulandı. İşte bu tüyler de Falke tarafından çorap yapımında kullanıldı. Hal böyle olunca binlerce dolar değerinde bir çorap yapıldı! Tıpkı vikunyalar gibi kızıl kahve arasında bir renge sahip olan bu çorapların hassaslığı yüzünden boyanamadığı vurgulandı.