Amerikan cop!

ABD, iç savaşa adım adım ilerliyor... Dün Boston’da ırkçılık karşıtı gösterilere 15 bin kişi katıldı. Polislerin, göstericilere tahta copla müdahale etmesiyle gergin anlar yaşandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2017 Güncelleme 21 Ağustos 2017, 02:06
Amerikan cop!

İÇİNDEKİLER

Dünyanın her yerine terör pazarlayan, terör örgütlerine destekte sınır tanımayan ABD, iyice köşeye sıkıştı. Ateş, bu kez kendi ülkesine sıçradı. Geçtiğimiz hafta Virginia eyaletinde ırkçıların sokağa dökülmesiyle başlayan gerginlik tavan yaptı. Donald Trump ve Barack Obama'nın tüm sağ duyu mesajlarına rağmen karışıklıklar bir türlü yatışmadı. 'Birleşik Sağ' isimli ırkçılar Nazi bayrakları ve ağır silahlarla eyaletin sokaklarını işgal ederken siyahlar ve ırkçılık karşıtları da durmadı. Sokağa çıkıp ırkçılara tepki yağdırdı. Ortaya iç savaşı andıran görüntüler ortaya çıktı. Ülke, 150 yıl sonra adım adım iç savaşa doğru giderken, dün gerginlik yeniden tavan yaptı.


Gösterilerde zaman zaman tansiyon yükseldi. Polisler, gerginliğin yükselmemesi için büyük çaba gösterdi.

500 POLİS GÖREVLİ
Irkçılık karşıtı grubun Boston'da yaptığı mitinge 15 binden fazla ABD'li katıldı. Bu sırada iki grup karşılaştı. Aşırı sağcı grup, ırkçıların ezici çoğunluğu karşısında mitinglerini erken sonlandırmak zorunda kaldı. Irkçılık karşıtları, "Siyahilerin Hayatları Önemlidir" (Black Lives Matter) sloganlar atıp, şehir merkezine yürümeye çalıştı. Şehir merkezinde yeniden karşılaşan iki grup arasında gergin anlar yaşandı. Polis, Virginia'da yaşanan gerginliğin benzerlerinin yaşanmaması için sert tedbirler aldı. Görevli 500 polis memurunun gruplar arasında yaşanan gerginliğe tahta coplarla müdahale etmesi dikkatlerden kaçmadı.