Sözde Gandi de Focus da sus pus!

Kılıçdaroğlu, Alman Focus dergisine röportaj verip Türkiye düşmanlarına prim verdi. Almanlara, Türkiye'yi karalayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si, tekzip gönderdik dediği röportaj Alman dergisini panikletti.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 08 Ağustos 2017, 10:18
Sözde Gandi de Focus da sus pus!

İÇİNDEKİLER

Alman Focus dergisinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığ röportaj yılan hikayesine döndü. Dergide Kılıçdaroğlu'nun Alman turistlere 'Türkiye'de can ve mal güvenliği yok" mesajı verdiği yazıldı. CHP haberi tekzip etti ancak Kılıçdaroğlu da dahil üst düzey bir isimden açıklama gelmedi. Focus yöneticileri haberin doğruluğunu yanıtsız bırakarak Kılıçdaroğlu'nu korumaya aldı. Önce röportajı yapan Frank Nordhausen'un kendi muhabirleri olmadığını ardından da 'serbest muhabir' olarak çalıştığını söyledi. Nordhausen'un İstanbul'da çalıştığı ancak bu yılın başında akreditasyonunun yenilenmediği için Türkiye'de turist olarak kaldığı ortaya çıktı.

TÜRKİYE'YE DÜŞMANCA SÖZLER
Türkiye'ye düşman yayınlar yapan Alman medyasının önde gelen kuruşlarından Focus dergisi geçtiğimiz gün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir röportaj yayımladı. "Türk politikacı uyarıyor: Can ve mal güvenliği yok" başlıklı röportajda Kılıçdaroğlu'nun kendi ülkesini yerden yere vuran ifadeleri manşete taşındı. Frank Nordhausen imzasıyla yayınlanan röportajda Nordhausen "Bir kamuoyu yoklamasına göre Almanların yüzde 90'ı şu sıralar Türkiye'ye seyahat etmek istemiyor çünkü mesela yanlış bir tişört yüzünden tutuklanmaktan korkuyorlar. Bu korkuyu duymakta haklılar mı?" sorusunu yöneltti. Kılıçdaroğlu da şu yanıtı verdi: Ne yazık ki böyle bir ortamın gerçekten mevcut olduğunu tespit etmek durumundayım. Uzun zamandır Türkiye'de halihazırda hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını söylüyorum: ne canınız ne de mal ve mülkünüz için. Dünyanın güvenini yeniden kazanmak için Türkiye acilen normale ve demokrasiye geri dönmek zorunda.

YANIT YOK, BAHANE COK
Ulaşılan derginin iletişim müdürlüğü, çalışan listesinde Frank Nordhausen'in olmadığını ifade etti. Derginin şef editör departmanındaki yetkili ise bu isimde bir freelance (serbest) muhabir çalıştığını belirtti ve e-posta göndermemizi söyledi. Focus dergisinin basın departmanı da aynı cevabı verdi. Sorumuzu resmi olarak yöneltmemizi istedi. Derginin PR'ını yapan 'Burda Medya'nın basın temsilciliği ise, Nordhausen'in Focus adına çalıştığını kabul etti. Ancak resmi olarak gönderilen üç e-postaya da herhangi bir yanıt gelmedi.

CHP YALANLADI AMA...
CHP Basın Birimi, röportajla iilgili açıklamasında söz konusu haberine gerçeği yansıtmadığını savndu. Açıklamada "Alman Focus dergisinde Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'na atfen yer alan 'CHP lideri Alman turistleri uyardı' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Haber için tekzip gönderilmiş, gerekli süreçler başlatılmıştır" denildi. Ancak gelen tepkilere, CHP'den 3 gün boyunca hiçbir yanıt gelmedi.

'TURİST' MUHABİR!
Röportajda imzası bulunan Frank Nordhausen'in İstanbul'da görev yaptığı ortaya çıktı. Ancak Alman gazetecinin Türkiye'de faaliyetinde bulunması için gereken Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü akreditasyonunun 2017 yılının başında yenilenmediği öğrenildi. Nordhausen'in Türkiye'ye en son turist olarak giriş yaptığı ve bu şekilde İstanbul'da bulunduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla CHP lideri Kılıçdaroğlu, akreditasyonu olmayan ve çalıştığı derginin varlığını uzun aramalar sonunda zar zor kabul ettiği bir kişiyle konuştu. Ancak röportajın yalan mı doğru mu olduğuna Focus'tan yanıt gelmedi.

DÜSMANLIKTA BİRLEŞTİLER
Cumhuriyet gazetesi ile BAE Dış İlişkilerden Sorumlu Bakanı Enver Gargash, Türkiye düşmanlığında buluştu. Cumhuriyet'e yaptığı açıklamalarda Türkiye'yi hedef alan Gargash, Katar krizinde Türkiye'nin doğru adımları atmadığını söyledi. Gargash, Ankara'nın tarafsız kalması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin İslamcı partilere siyasi desteğinden ve Mısır'a karşı tavrından rahatsız olduklarını belirtti.

Kaynak:Akşam