First torpil

Beyaz Saray’da üst üste gelen koltuk oyunlarının arkasından First Lady Melania Trump da siyasete dahil oldu. Melania, kendi ülkesi olan Slovenya’ya atanacak büyükelçi için kocası Donald Trump’a yakın arkadaşının ismini verdi. ABD medyasına göre Kaliforniya’lı sosyetik iş kadını Kelly Roberts, Slovenya’nın yeni elçisi oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2017 Güncelleme 06 Ağustos 2017, 01:51
First torpil

İÇİNDEKİLER

Beyaz Saray'da sular durulmadı. Başkan Donald Trump göreve geldiği günden beri onlarca üst düzey yetkiliyi kovarken, kimi zaman da kendi adamlarının da koltukta oturmasını sağlayamadı. Kimi görevliler ise Trump'ın baskısına dayanamayarak kendi istekleriyle istifa etti. Beyaz Saray'da dönen taht oyunlarına Donald Trump'ın kızı Ivanka bile dahil olurken First Lady Melania Trump bu koltuk kavgasına hiç bulaşmamıştı.

SEÇİMDE 1.2 MİLYONLUK DESTEK
ABD medyasına göre geçen hafta itibarıyla Melania da bu kavganın içine hızlı bir giriş yaptı. ABD Başkanı'nın yakın süre içinde bir çok büyükelçinin yerini değiştireceği öğrenilirken Türkiye'de de bu değişikliğin yapılacağı gündeme gelmişti. Melania ise doğduğu ülke olan Slovenya'ya tanıdık bir ismin atanması için kolları sıvadı. Yakın arkadaşı olan Kaliforniyalı iş kadını Kelly Roberts'ın Slovenya'nın başkenti Ljubljana'ya atanması için kocası Donald Trump'a baskı yapan Melania amacına ulaştı. ABD medyası, 3 milyar dolardan fazla serveti olan soğuk yiyecek zinciri sahibi Duane Roberts'ın eşi olan Kelly'nin yeni Slovenya büyükelçisi olacağına kesin gözüyle bakıldığını yazdı. Kelly Roberts, seçim döneminde Trump için bizzat kendi verdiği 1,2 milyon dolar ve topladığı milyonlarca dolarlık bağış ile dikkatleri çekmişti.


3 milyar dolarlık serveti olan Kelly Roberts (sağda), Paris Hilton gibi ABD yüksek sosyetisinin önde gelen isimlerinden biri olarak tanınıyor.