Soğan krizi

Melania Trump’ın dedesi, Slovenya’nın en önemli kırmızı soğan üreticisiydi. ABD’li bir şirket, bu ürünü Beyaz Saray’ın bahçesinde yetiştirmek için yaşlı adamla temasa geçti. Ancak reddedildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2017 Güncelleme 03 Ağustos 2017, 01:53
Soğan krizi

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Donald Trump, her açıklamasıyla dikkat çekti. Göçmen karşıtı bir politika izledi. Oysa eşi Melania Trump da Slovenya doğumlu bir göçmendi. Bayan Trump'ın eski bir mankenken First Lady'liye yükselmesi, en çok ana vatanı Slovenya'yı sevindirdi. Dünya, First Lady'nin doğup büyüdüğü ülkeyi merak etti. Turistler Slovenya'ya akın etti. First Lady sayesinde ülkede turizm hareketlendi. Gözler de First Lady'nin Slovenya'da yaşayan ailesine kilitlendi.


ABD'li bir şirket, Trump'ın dedesinin ürettiği kırmızı soğanları meşhur etmek istedi. Ancak yaşlı adam kabul etmedi.

BÜYÜK TOKAT!
Melania Trump'ın dedesi Anton Ulcnik, Slovenya'nın "Raka kırmızısı" cinsi soğan üretimi yapan en önemli çiftçilerden biriydi. Pensilvanya merkezli Burpee adlı şirket, bu soğanı Beyaz Saray'ın bahçesinde üretmet ve sergilemek için harekete geçti. Şirketin CEO'su George Balls, öncelikle ünlü kırmızı soğanı ABD'de tanıtmak ve üretmek için First Lady'nin dedesi Anton Ulcnik ile iletişime geçti. Ancak Ulcnik, First Lady olan torunu Melania'ya torpil geçmedi. Yaşlı adam, Melania'ya rağmen ABD'li şirketin iş teklifini reddetti. Bu cevap şirket yetkililerini şaşkına çevirdi. First Lady'nin dedesinin ABD'yi veto etmesi dünya gündemine yerleşti.