Trump yuva yıktı

Beyaz Saray’da Taht Savaşları son sürat devam etti. Trump’ın yeni İletişim Direktörü Anthony Scaramucci görevine hızlı başladı ve Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Priebus’a hakaretler yağdırdı. Trump ise Priebus’u Twitter’dan yaptığı açıklamayla kovdu. Scaramucci istediğini aldı ancak Trump’tan nefret eden karısı Deidre Ball, kendisine boşanma davası açtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2017 Güncelleme 30 Temmuz 2017, 01:50
Trump yuva yıktı

İÇİNDEKİLER

ABD'nin çok satan gazetelerinden New York Post, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni İletişim Direktörü Anthony Scaramucci'nin boşanma arifesinde olduğunu duyurdu. Önceki gün Trump'ın çok yakın çalışma arkadaşları hakkında ağır sözler sarf ettiği ortaya çıkan Scaramucci'nin eşinin boşanma davası açtığı öne sürüldü. Çifte yakın kaynaklar, Scaramucci'nin bir yatırımcı olarak çalışan iş kadını Deidre Ball'un 3 yıllık evliliğini sonlandırma kararını da Amerikan basınına anlattı. Gazeteye konuşan ve ismini açıklamak istemeyen bir kaynak ise "Deidre, Trump'ın hayranı değil ve Anthony'nin Beyaz Saray'da işe başlamasını desteklemiyordu" dedi. Buffalo Üniversitesi'nden mezun olan Ball, 2015'te Trump karşıtı Demokrat Kathleen Rice'a 5.400 dolar bağışta bulunmuştu.

GÜÇ SAVAŞLARI...
Diğer taraftan Scaramucci ise göreve hızlı başladı. The New Yorker'dan Ryan Lizza'nın Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı Twitter mesajında, Scaramucci'nin çarşamba akşamı ABD Başkanı Donald Trump, First Lady Melania Trump, siyasi yorumcu, televizyoncu ve yazar Sean Hannity ile Fox News'in eski yöneticilerinden Bill Shine ile Beyaz Saray'da yemek yediğini duyurması, Beyaz Saray İletişim Direktörü'nü öfkelendirdi. Bu görüşmenin Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Priebus tarafından sızdırıldığını anlayan Scaramucci Twitter'dan "Reince kahrolası bir paranoyak şizofren." ifadesini kullandı. Ardından CNN'de canlı yayına katılarak Priebus'a hakaretler etti. Beyaz Saray'ın Priebus'a olan tepkisi ise çok gecikmedi. ABD'nin sansasyonel başkanı Donald Trump yine Amerikan siyasetinde görülmeyen bir olaya imza attı. Trump, dün gece New York'tan Washington'a geldiği uçakta da yanında bulunan Özel Kalem Müdürü Reince Priebus'u Twitter'dan kovduğunu açıkladı.