O şimdi mahkum!

Özbekistan’ın eski lideri İslam Kerimov’un öldürüldüğü sanılan kızı Gülnara, tutuklandı. 1.5 milyar euro’luk servetine de el konulacağı açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2017 Güncelleme 29 Temmuz 2017, 00:00
O şimdi mahkum!

İÇİNDEKİLER

Hakkında türlü spekülasyonlar ortaya atılan Gülnara Kerimov'un Özbekistan'da gözaltına alındığı açıklandı. Tüm dünya onu Özbekistan eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un büyük kızı olarak tanıdı. Gülnara Kerimova, babasının evlatlıktan reddetmesiyle 2014 yılında sırra kadem bastı. İslam Kerimov'un ölümünün ardından devletin başına geçeceği kesin gözüyle bakılan Kerimova hakkında zehirlenerek öldürüldüğü iddiası ortaya atıldı. Özbekistan'dan konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, Kerimova'nın İngiltere'de sürgünde olan oğlu İslam Kerimov Jr. "Annem hayatta" açıklamasını yaptı. Hakkında spekülasyonlar devam eden ve bir dönem Özbekistan'ın 'dokunulamaz' isimlerinden olan Gülnara Kerimova'nın gözaltına alındığı açıklandı.

YOLSUZLUK, ZİMMET...
Konuyla ilgili Özbekistan Başsavcılığı'ndan da bir açıklama yapıldı. Açıklamada Kerimova'nın dolandırıcılık, kara para aklama, yolsuzluk ve zimmete para geçirme gibi suçlarla suçlandığı ifadesi yer aldı. 45 yaşındaki Kerimova'nın, İsviçre, İsveç, İngiltere, Fransa, Letonya, İrlanda, Malta, Almanya, İspanya, Rusya, Hong Kong ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan toplam değeri 1.5 milyar euroyu bulan mal varlığının dondurulması için girişimlerin başladığı açıklandı.

ÜLKESİNDE DOKunulmazdı
Gülnara Kerimova, 8 Temmuz 1972 yılında Özbekistan'ın Fergana kentinde dünyaya geldi. Eğitimini Özbekistan'da bulunan Taşkent Üniversitesi Bilişim Teknolojileri'nde tamamlayan Kerimova, 1991'de Amerikalı işadamı Mansur Maqsudi ile evlendi. Eşinden 2001 yılında ayrılan Kerimova'nın bu evliliğinden Iman Karimova, Islam Karimov Jr. isimli iki çocuğu dünyaya geldi. Tutuklanıp hapse gönderilen Kerimova, bir zamanlar ülkesinde 'dokunulmazlar' statüsündeydi.