Kraliçe’ye Türk kirazı

İngiliz Kraliyet Ailesi, Türk ürünlerinin ve lezzetlerinin tutkunu oldu. Havlu ve bornozlarını Denizli’den, inciri Bursa’dan getirten ailenin bir gözdesi de Çığşar kirazı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2017 Güncelleme 18 Temmuz 2017, 01:56
Kraliçe’ye Türk kirazı

İÇİNDEKİLER

İngiltere Kraliyet Ailesi, Türk ürünlerine ve lezzetlerine özel bir hayranlık duyuyor. Pek çok ürünü Türkiye'den getirten ailenin bu tutkusu, ihracatçıya da yarıyor. Havlu ve bornozlarını Denizli'den getiren, Bursa'nın siyah incirine özel bir ilgi gösteren ve bu ürünün dış satışlarda rekor kırmasına vesile olan İngiliz Kraliyet Ailesi, kirazı da Kahramanmaraş Çığşar'dan alıyor. Ailenin yıllardır tükettiği Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'ne bağlı Çığşar Mahallesi'nde yetişen dünyaca ünlü kirazın bu yılki hasadına başlandı. Çığşar kirazı yakında İngiltere yollarına düşecek. Andırın Kiraz Üreticiler Birliği Başkanı Cabbar Erkek, Çığşar kirazını diğerlerinden farklı kılan en önemli özelliğin tadı ve aroması ile Türkiye'de en son hasat edilmesi olduğunu belirterek, bu nedenle kirazın Buckingham Sarayı'nca de tercih edildiğini ifade etti.

AROMASI FARKLI
Yurt dışında çok tercih edilen Çığşar kirazını özellikle İngiltere'ye ihraç ettiklerini vurgulayan Erkek, "İngiliz Kraliyet Ailesi bu kirazlardan alıyor. İngiltere dışında Almanya, Rusya, Hollanda ve Arap ülkeleri bu kirazı tercih ediyor" dedi. Erkek, kirazın kilosunun 7 liraya yurt dışına satıldığını, ürünün soğutucusu bulunan TIR'larla önce Mersin'e, oradan da gemi ile yurt dışına gönderildiğini söyledi.