Özgürlük bitti

Türkiye’ye her fırsatta ‘özgürlük ve insan hakları’ uyarısı yapan Almanya, kendi topraklarında gösteri olunca hiç acımadı. Tüm eylemcileri tekme tokat döven Alman polisi, gazetecilere “Artık özgürlük yok. Ya burayı terk edin ya da hastaneye gidersiniz” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2017 Güncelleme 09 Temmuz 2017, 01:27
Özgürlük bitti

İÇİNDEKİLER

Almanya'daki G-20 protestoları Hamburg savaş alanına döndü. Önceki gün gösterilerde çok sayıda araç ateşe verilmiş, protestocular tarafından barikatlar kurularak yakılmış, polis ve göstericiler arasında çatışmalar çıkmıştı. Dün ise gösteriler çığırından çıktı. Eylemciler Schanzenviertel semtindeki Schulterblatt Caddesi'ni adeta yağmaladı. Dükkan ve marketlere girerek içindeki eşyaları gasp eden göstericiler bankamatikleri de kırarak içlerindeki paraları aldı. Eylemciler yer yer havai fişek ve Molotof kokteyler ile polise saldırdı. Schulterblatt Caddesi'nde polisle göstericiler arasında yoğun çatışmalar yaşandı.


Yakalanan göstericiler polis tarafından tekme tokat dövüldü.​

ÖZEL HAREKAT DEVREDE
Alman polisi evlere baskın yaptı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da polisin, olay yerinden görüntü alınmaması ve paylaşılmamasına ilişkin uyarısına tepki gösterdi. Polis, ellerinde göstericilere ait kayıt olanlardan ise bu görüntülerin kendileri ile paylaşılmasını istedi. Çatışmalarda 213 polis yaralandı, 300 gösterici gözaltına alındı, 19 kişi de tutuklandı. Sokakların karıştığı kentte, polis ekipleri yetersiz kaldı. Eylemcileri dağıtmak isteyen Almanlar, Özel Kuvvetleri devreye soktu. Sokağa inen Alman Özel Kuvvetleri, göstericilerle çatıştı. Bild gazetesi muhabiri Frank Schneider, polisin doğrudan gazetecilere saldırdığını belirtti. Schneider, bir polisin, "Şimdiden sonra basın özgürlüğü yok", "Git buradan veya hastaneye" gibi sözler sarf ettiğini paylaştı.



TERÖRE TOLERHANS
Almanya'nın Hamburg kentindeki G-20 Zirvesi'nde polis göstericilere acımadı. Protestoculara şiddetle karşılık verdi. Ancak PKK'lılara müsade etti. Terör sevdalıları, Öcalan posterleri ve PKK-YPG paçavralarıyla sokaklarda ellerini kollarını sallayarak gezdi. G-20 eylemcilerine göz açtırmayan Alman polisinin PKK'lılara göz yumması iki yüzsüzlüğü kanıtlar nitelikteydi.