Melania kramp

Beyaz Saray çalışanları Hamburg’da rezervasyon yapmayı unuttu. Bunun üzerine Trumplar, gösterilerin en yoğun olduğu bölgede bulunan bir konukevinde misafir oldu. Olaylar nedeniyle Melania Trump odada rehin kaldı. Korkusundan hiçbir programa katılamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2017 Güncelleme 08 Temmuz 2017, 01:05
Melania kramp

İÇİNDEKİLER

G-20 Zirvesi'nin yapıldığı Hamburg'da, sokaklar protestocularla Alman polisinin çatışmalarına sahne oldu. Tüm şehre yayılan geniş çaplı protestolardan nasibini alan isimlerden biri de ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump oldu. Melania Trump'ın, liderlerin eşleri için yapılan bir etkinliğe katılacağı ancak protestolar nedeniyle kaldığı misafir evinden ayrılamadığı belirtildi. Melania Trump'ın sözcüsü yaptığı açıklamada, Alman polisinden güvenlik garantisi alamadıklarını belirtti.


Melani Trump'ın Hamburg ziyareti kabus gibi geçti. Lüks otel yerine konukevinde kalan First Lady, eylemler yüzünden odasından bile çıkamadı.

ALMANLAR SINIFTA KALDI
Bu arada Trumplar'ın Hamburg'a gitmeden önce rezervasyon krizi yaşadığı öğrenildi. ABD medyasına göre Beyaz Saray; otel ayarlamayı unuttu. Bu nedenle Trump ve eşi için Hamburg'da bulunan Senato Konukevi'nde, ekibi ise ABD Başkonsolosluğu'nda kaldı. Hamburg'taki G-20 zirvesi için haftalar öncesinden önlem alan Almanya, gösterileri önlemekte tam manasıyla sınıfta kaldı. Zirveye katılan liderler bile güvenlik nedeniyle programlara katılmakta güçlük çekti. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ile Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo da kaldıkları otele protestocuların saldırması nedeniyle uzun süre odalarında rehin kaldı. Gösterilere 100 binden fazla eylemci katıldı. 15 bin Alman polisi yetersiz kalınca tüm ülkeden takviye kuvvet ve özel kuvvetler Hamburg'a geldi.


Hamburg 'un tam manasıyla yangın yerine döndüğü olaylarda 50'den fazla araç kül oldu, onlarca ev zarar gördü.