Lüks havadis

Danimarka Prensesi Mary, Kraliyet ailesinin yeni köpeği Grace’yi tanıttı. Artık Kraliyet köpeği olan Collie cinsi köpeğin özel bir hizmetlisi, aşçısı, kuaförü ve protokolde yeri bulunuyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2017 Güncelleme 05 Temmuz 2017, 00:00
Lüks havadis

İÇİNDEKİLER

Danimarka geçen hafta Kraliyet Sarayı'nda yeni bir hareketlilik olduğu haberiyle çalkalandı. Veliaht Prens Frederik'in eşi Prenses Mary'nin beşinci çocuğa hamile olduğu haberi yayılırken, gerçek dün ortaya çıktı. Prenses Mary ailenin yeni üyesini tanıttı ancak bu üye yeni bir bebek değil Avustralya Collie cinsi bir köpekti. 12 yıllık köpekleri Ziggy'yi Nisan ayında kaybeden prens ve prenses, yeni bir köpek aldıklarını duyurdu.



TERZİSİ BİLE VAR
Grace ismi verilen köpeğin, Prenses Mary'nin anavatanı olan Avustralya'dan gelmesi dikkat çekti. Danimarka Kraliyet kuralları gereği Grace isimli köpeğin sarayda özel bir odası ve saray bahçesinde kendine özel kulübesi bulunuyor. Grace'in ayrıca özel bir hizmetlisi, bakıcısı, aşçısı, kuaförü ve hatta terzisi de olacak. Kraliyet törenlerinde katılma hakkı da olan köpeğin katılması durumunda protokolde de özel bir yere sahip olacağı belirtildi.


Prenses Mary'nin hikayesi modern zamanların Külkedisi masalı olarak biliniyor.

SİNDİRELLA PRENSES
Dan imarka Kraliçesi Margrethe'nin büyük oğlu olan veliaht prensi Frederik'in eşi Prenses Mary, yıllarca dünyanın en şanslı kadını olarak anıldı. Tazmanya asıllı olan Mray Donaldson, 1972 yılında Avustralyalı bir matematik profesörünün dört çocuğundan en küçüğü olarak dünyaya geldi. Üniversitede hukuk ve ticaret eğitimi gördü. Danimarka Veliaht Prensi Frederik ile tanıştığında takvimler 2000 yılını gösteriyordu. Çift, o sırada Sidney Olimpiyatları için kente gelen Frederik'in gittiği bir barda tanıştı. Tesadüfen başlayan ilişki evliliğe kadar gitti. Avustralya'da sıradan bir hayat yaşayan Mary Donaldson, Danimarka tahtının varisi Prens Frederik'in eşi olarak; Prenses Mary haline geldi