Dayakkabı

Ivanka Trump babasının kontenjanından Beyaz Saray’a girdi. Ancak ayakları yerden kesilemedi! Çünkü kendi adına Çin’de ürettiği ayakkabıların dayak aracı olduğu belirtildi. 3 Çinli işçi “Yöneticiler, topuklu modellerle kafamıza vuruyor. Bize işkence ediyor...” dedi. Haberin kaynağı ise olayı bizzat yerinde araştıran Amerikan Associated Press ajansının muhabiriydi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2017 Güncelleme 30 Haziran 2017, 01:31
Dayakkabı

İÇİNDEKİLER

Donald Trump, ABD'nin 45'inci başkanı seçildi. 70 yaşında patron koltuğunu bırakıp Beyaz Saray'daki başkanlık koltuğuna geçti. Kendisine danışman olarak da güzeller güzeli kızı Ivanka Trump'ı seçti. Ancak hem babasının hem de Beyaz Saray'ın danışmanı olan Ivanka'nın başı moda markası yüzünden derde girdi. Ivanka Trump, "başkan kızı" olmadan önce moda dünyasına yöneldi.

'SU İÇMEYE BİLE VAKTİMİZ YOK '
Kendi adını taşıyan bir marka oluşturup Endonezya ve Çin'de üretime geçti. Ancak bu üretim Ivanka'yı önemli suçlamalarla karşı karşıya getirdi. Trump adına üretilen ayakkabılar ile işçilere işkence edildiği belirtildi. Haberin kaynağı ise Amerikan Associated Press ajansının muhabiriydi. Söz konusu muhabir, Çin'deki fabrikaya gitti. İşçilerle bir araya gelip onların sorunlarını dinledi. Üç işçi, üretim kotasını yakalamak için günde en az 15 saat çalıştırıldıklarını söyledi. Hatta yöneticilerin topuklu ayakkabılarla işçilerin başına kanatacak şekilde vurduklarını belirtti. Söz konusu işçiler "Kafamızı işten kaldıramıyoruz. Su içmeye bile gidemiyoruz. Hareket ettiğimiz anda başımıza ayakkabıların topuklarıyla vuruyorlar" dedi. Öte yandan İtalya'nın dünyaca ünlü lüks ayakkabı firması Aquazzurra, Ivanka Trump'ın şirketi için ayakkabı üreten Marc Fisher Holding'in, "Wild Thing" isimli modelini neredeyse birebir kopyaladığını iddia etmişti. Mahkeme, Beyaz Saray'daki görevleri nedeniyle zamanı olmadığını söylemesine rağmen Ivanka Trump'ın ifade vermesine karar vermişti.



EN DÜŞÜK PARAYI VERİYOR
Ivanka Trump sadece dayak değil ucuz iş gücüyle de gündeme geldi. İşçiler, düşük ücret ve sözlü tacizden bıktıklarını belirtti. Ayrıca Asya'daki en düşük asgari ücretlerden birini aldıklarını söyledi. İşçiler, yöneticilerin kendilerine "hayvanlar, moronlar" gibi aşağılayıcı ifadeler ile seslendiklerini söyledi. Çocuklarının masraflarını bile karşılayamadıklarını belirten işçiler, abartılı çalışma saatlerine rağmen ayda 136 euro'ya tekabül eden bir ücret aldıklarını belirtti.


Trump'ın Çin'deki fabrikalarında çalışan işçiler, bir saniye bile boş durmuyor. Ivanka'nın tasarımlarını yetiştirmek için harıl harıl çalışıyor. Ancak karşılığını alamıyor.