Camide terör

Londra tam bir terör şehrine dönüştü. Saldırıların durmadığı şehirde önceki gece teravih namazından çıkan Müslümanlar’ın üzerine kamyon süren bir terörist dehşet saçtı. Olayda bir kişi öldü, 10 kişi yaralandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2017 Güncelleme 20 Haziran 2017, 01:08
Camide terör

İÇİNDEKİLER

Art arda terör saldırılarının gerçekleştiği İngiltere'nin başkenti tam bir terör şehrine dönüştü. Önceki gece Londra'nın kuzeyinde yer alan Finsbury Park Camii'de gerçekleşen saldırıda bir kez daha Müslümanlar hedef alındı. Teravih namazı çıkışında bir kamyonetin yayaların arasına dalması sonucu 1 kişi ölürken, 10 kişi de yaralandı. Polis yetkilileri, 8 yaralının tedavilerinin 3 ayrı hastanede sürdüğünü, yaralılardan ikisinin durumlarının ağır olduğunu bildirdi.

İNGİLİZ MEDYASI 'KAZA' DEMEYE ÇALIŞTI
Saldırı, Seven Sisters Caddesi üzerinde, teravih namazının dağılmasının ardından yerel saatle 00:20'de düzenlendi. İngiltere Müslüman Konseyi (MCB), aracın Finsbury Park Camii'ne yaklaşık 150 metre mesafedeki Müslümanlar'ın gittiği Muslim Welfare House adlı toplum merkezinin önünde düzenlendiğini açıkladı. BBC'ye konuşan görgü tanığı Abdul Rahman, kamyonetten çıkan ve koşarak kaçmak isteyen bir adamın "Müslümanlar'ın hepsi nerede? Bütün Müslümanlar'ı öldürmek istiyorum" diye bağırdığını söyledi. 48 yaşındaki sürücü, halk tarafından yakalandı ve gözaltına alındı. İlk başta olayı trafik kazası olarak duyuran İngiliz basını, daha sonra durumun terör saldırısı olduğunu kabul etmek zorunda kaldı. İngiltere Başbakanı Theresa May, polisin olayı "potansiyel terör saldırısı" olarak ele aldığını duyurdu. May yaptığı açıklamada, "Bu Müslümanlar'ı hedef alan bir saldırıydı. Her tür terörizm gibi, hangi biçimde olursa olsun aynı temel amacı paylaşıyor. Bizi birbirimizden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.


Saldırgan Darren Osborne (48), Finsbury Camii cemaati tarafından yakalandı. Dövülen saldırgan polise teslim edildi.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR
İngiltere Grenfell Yangını ile sarsılırken, Londra sokakları yine protestolara ev sahipliği yaptı. İnsanlar yangın sonrası evsiz kalan yüzlerce insanın kendi başına bırakıldığını ve devletin onların kucak açması gerektiğini savundu. Bu arada ilk başta ölü sayısı 35 olarak açıklanırken, daha sonra kayıpların da öldüğü farz edilerek bu sayı 58'e çıkartılmıştı. İngiliz polisi dün ise yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 79'a yükseldiğini açıkladı.


Görgü tanıkları kamyonu camiden çıkanların üzerine süren teröristin "Müslümanlar'ı öldürmek istiyorum" diye bağırdığını söyledi.


Londra'nın kuzeyinde bulunan Finsbury Park Camii, saldırının ardından ziyaretçi akınına uğradı.