Panik odası

Torino’da Şampiyonlar Ligi finalini izlemek için toplanan binlerce Juventus taraftarı, havai fişekleri bomba sandı. İzdihamda 1500’den fazla kişi yaralandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2017 Güncelleme 05 Haziran 2017, 00:00
Panik odası

İÇİNDEKİLER

İspanyol ekibi Realmadrid önceki gece oynanan Şampiyonlar Ligi final maçında İtalyan rakibi Juventus'u 4-1 mağlup ederek Avrupa'nın en büyüğü olurken, Juventus çifte acı yaşadı. Juventus'un kenti Torino'da onbinlerce vatandaş şehrin en büyük toplanma alanı olan San Marco Meydanı'nda kurulan dev ekrandan maçı takip etti. Takımlarının yenilmesiyle maç bitiminde büyük üzüntü yaşayan taraftarlar, civarda patlatılan havai fişeklerini terör saldırısı sanınca olan oldu.



7 TARAFTARIN DURUMU CİDDİ...
Yakın bir noktada bomba patladığını zanneden taraftarlar büyük panik yaşayınca, meydanda tam bir izdiham yaşandı. İnsanlar panik halinde San Marco Meydanı'ndan uzaklaşmaya çalışırken, binlerce kişi yerlerde kaldı ve ezilme tehlikesi geçirdi. Çıkan izdiham ve yerdeki kırık şişeler nedeniyle 1527 kişinin yaralandığı ifade edildi. İtalyan Rainews kanalı ise izdihamda yaralanan 1527 kişiden 21'inin durumunun ciddi olduğunu bildirdi. Binlerce kişinin bulunduğu alanda tam bir kaos yaşanmasına rağmen hiç ölen olmaması "Faciadan dönüldü" şeklinde yorumlandı. Torino Valisi Renato Saccone, paniğin nedeninin belirlenmesi için biraz zaman gerektiğini söyledi.