Birbirlerine d'ÜS'tüler

Alman vekiller; FETÖ’ye, PKK’ya sahip çıktı! Ardından hiçbir şey olmamış gibi İncirlik Üssü’nü ziyaret etmek istediklerini açıkladı. Ancak Türkiye kapıları kapadı. Bunun üzerine Savunma Bakanı Ursula Von der Leyen, “Üsten çekiliriz” deyince Almanya karıştı. Hristiyan Birlik (CDU/CSU) grubu adına konuşan Roderich Kiesewetter “Bu kimsenin hayrına olmaz”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2017 Güncelleme 20 Mayıs 2017, 01:21
Birbirlerine d’ÜS’tüler

İÇİNDEKİLER

Made in Germany, terör markasını da ortaya çıkardı. Almanya, küresel teröre hizmette sınır tanımadı. Yıllarca terör örgütü PKK'ya kapılarını açtı. Şimdi de 15 Temmuz'da Türk halkına kurşun yağdıran FETÖ'cü hainlere sahip çıktı. Türkiye'nin sabrı kalmadı. İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek isteyen Almanlar'a kapıları açmadı. Bunun üzerine Alman Dışişleri Bakanı Sigman Gabriel, Adana'daki İncirlik Üssü'nden çekileceklerini açıkladı. Ardından Savunma Bakanı Ursula Von der Leyen, İncirlik'e alternatif üssü görüşmek üzere Ürdün'e gideceğini vurguladı. Ancak Leyen'in bu açıklamaları Almanya'da bardağı taşırdı. Alman Federal Meclisi'nde Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesini talep eden bir önerge tartışıldı. Yeşiller ve Sol Parti tarafından sunulan önerge, Dışişleri Komisyonu'na yollandı.

ŞİMDİ DE KONYA'YI KARIŞTIRDILAR
Federal Meclisi'ndeki oturum sırasında iktidar partilerinden Hristiyan Birlik (CDU/CSU) grubu adına konuşan Roderich Kiesewetter, önergeyi oylamayı reddettiklerini açıkladı. Alman askerlerinin İncirlik Üssü'nden hemen çekilmesinin "Ne Avrupa'nın ne de Almanya'nın çıkarlarına" uygun olacağını anlattı. Kiesewetter, ayrıca bu meselenin NATO bünyesinde ele alınmasını istediklerini vurguladı. Sigmar Gabriel'in son olarak NATO misyonu kapsamında Konya'ya konuşlu AWACS keşif uçaklarının da geri çekileceği yönündeki açıklaması ülkeyi karıştırdı. Federal Hükümet Transatlantik İlişkiler Koordinatörü ve Hristiyan Birlik Partileri Federal Meclis Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, Gabriel'in açıklamalarına sert çıktı. "Bakan, Alman vekillerin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmelerine izin verilmemesi ihtilafı nedeniyle Konya'daki AWACS keşif uçaklarının da geri çekilmesiyle tehdit ediyorsa, bunu yanlış buluyorum" açıklamasını yaptı.



Roderich Kiesewetter, Leyen'in açıklamalarına tepki gösterdi.



Savunma Bakanı Ursula Von der Leyen'in İncirlik çıkışı, ülkesini karıştırdı.