Nazi hesabı!

Gurbetçi Birgül Düven, işlettiği kafede katledildi. Aradan 13 gün geçti. Almanya, cinayetin aydınlatılması için çaba göstermedi. Polis hala katilleri tespit etmedi. Vahşetin perde arkasında ‘NSU ve BND var’ şüpheleri güçlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2017 Güncelleme 17 Mayıs 2017, 01:29
Nazi hesabı!

İÇİNDEKİLER

Almanya, Nazi ruhunu terk etmedi. Alman istihbarat teşkilatı BND, 2000- 2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişiyi katleden NSU cinayetlerinin üzerini kapatmak için çaba sarf etti. NSU çetesinin hayata kalan tek üyesi olan "Nazi Gelin" Beate Zschaepe, şimdiye kadar tek kelime etmedi! Almanya, susturduğu seri katilin bir dediğini iki etmedi! Almanya'nın faşist politikaları, gurbetçileri endişelendirdi. Duisburg şehrinde 4 Mayıs'ta işlenen cinayet ise herkesi derinden etkiledi. "Vivo" adlı kafe açan Bergül Düven, susturuculu silahla başına 2 kurşun sıkılarak katledildi. Caniler izini kaybettirdi. Düven'in öldürülmesinde kullanılan silahın, İsrail yapımı özel suikast silahı olduğu belirlendi. Düven'in infaz edilme şekli ise NSU cinayetlerini akla getirdi. Alman yetkililer, sessiz kalmayı tercih etti. "derin Almanya" yine kendini gösterdi. Alman İçişleri Bakanlığı, cinayetin işlendiği kafeyle ilgili uydudan çekilen görüntüleri polise teslim etmedi. Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın da Düven ile ilgili "Türk istihbaratına çalışıyor" raporu vermesi şüpheleri beraberinde getirdi. Cinayetin ardından 13 gün geçmesine rağmen bir arpa boyu yol kat edilemedi. Alman polisi ve gizli servis, cinayetle ilgili hiçbir delile ulaşamadıklarını bildirdi. Aradan günler geçmesine rağmen cinayetin hala çözülmemesi gurbetçilerin tepkisini çekti. Duisburg'da toprağa verilen Birgül Düven'in cenaze törenine katılan gurbetçilerin ifadeleri tüyler ürpertti. Gurbetçiler. Düven'in öldürülmesini Türkler'e karşı bir gözdağı olarak nitelendirdi. Cinayetle ilgili hiçbir izin bulunamadığını hatırlatan gurbetçiler, "Düven cinayetinin perde arkasında NSU ve Alman gizli servisi BND var" dedi.


Irkçı Almanya, Birgül Düven cinayetini aydınlatmamak için adeta direniyor. Düven'i son yolculuğuna uğurlayan gurbetçilerin tepkisi ise büyüyor.

Mevlüt YÜKSEL