Operasyonda bir ABD askeri öldü

ABD Afrika Komutanlığı, 4 Mayıs'ta Eş-Şebab terör örgütüne yönelik operasyonda bir Amerikan askerinin öldüğünü duyurdu

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 05 Mayıs 2017, 20:57
Operasyonda bir ABD askeri öldü

İÇİNDEKİLER

ABD Afrika Komutanlığından (AFRICOM) yapılan açıklamada, 4 Mayıs'ta Somali'nin Barii kentinde Eş-Şebab terör örgütüne yönelik operasyonda bir Amerikan askerinin öldüğü bildirildi.

AFRICOM'dan yapılan yazılı açıklamada askerin, başkent Mogadişu'nun yaklaşık 65 kilometre batısındaki Barri kentinde düzenlenen operasyonda hayatını kaybettiği ifade edildi.

ABD kuvvetlerinin Somali Ulusal Ordusuna destek ve danışmanlık görevleri kapsamında Somali'de görev icra ettiği kaydedilen açıklamada, Eş-Şebab örgütünün hem bölgeye hem de Amerikan çıkarlarına tehdit teşkil ettiği vurgulandı. Eş-Şebab'ın El-Kaide ile ilişkisine dikkat çekilen açıklamada, ABD'nin bölgedeki müttefikleriyle birlikte teröre karşı mücadelesini sürdürme noktasında kararlı olduğu belirtildi.

ABD'nin Afrika Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Thomas Waldhauser, mart ayında Pentagon'da katıldığı brifingde Eş-Şebab örgütüne karşı daha etkili olabilmek amacıyla Somali'de angajman kurallarında esneklik sağlanması için yönetimden ek yetki istediğini açıklamıştı.

Somali'de Eş-Şebab tehdidinin ciddi bir şekilde devam ettiğini dile getiren Waldhauser, Somali'de angajman yetkilerinin genişletilmesinin hedeflere yönelik harekat kararlarının daha hızlı alınmasını sağlayacağını ve örgütün hareket kabiliyeti üzerinde önemli bir baskı oluşturacağını söylemişti.