Esad ile siyasi çözüm olmaz

ABD’nin BM Temsilcisi Nikki Haley, Esad’lı bir siyasi çözümün Suriye’de barışçıl ve istikrarlı bir hükümet olasılığını ortadan kaldırdığını belirterek “Esad adalet önüne çıkarılıp yargılanmalı” dedi

Giriş Tarihi 10 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 10 Nisan 2017, 01:38
Esad ile siyasi çözüm olmaz

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, "Esad iktidardayken siyasi çözümün gerçekleşme olasılığı yok. Esad'ın eylemlerine, mevcut duruma bakarsanız Esad ile barışçıl ve istikrarlı bir hükümet görmek zor" dedi. CNN televizyonuna verdiği röportajda ABD'nin Suriye politikasını ve önceliklerini değerlendiren Nikki Haley, "Suriye'de rejim değişikliği ABD'nin şimdi resmi politikası mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Birden fazla önceliğimiz var. Tek önceliğimiz Esad'ın gitmesi değil, DEAŞ'ı yenmeye çalışıyoruz. İkincisi, Esad oradayken barışçıl bir Suriye göremiyoruz. Üçüncüsü, İran'ın Suriye'deki nüfuzunu kırmak ve nihayetinde siyasi çözüme ulaşmak. Rejim değişikliğinin gerçekleşeceğini düşünüyoruz."

ESAD YARGILANMALI
Haley, ABC kanalına verdiği demeçteyse ABD'nin önceliğinin Esad'ın adalet için uluslararası ceza mahkemesinde yargılanması gerektiğini vurgulayarak, "İran ve Rusya'ya Suriye'deki duruşlarıyla ilgili baskı yapmalıyız" diye konuştu. ABD kongre liderlerine yolladığı mektupla Suriye'nin Şayrat hava üssüne düzenlenen hava saldırısını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, gerekli olması halinde ilave askeri eylemler gerçekleştirmeye hazır olduklarını bildirdi.

SABAH