Ne Beachim iş!

Donald Trump destekçileri ve karşıtları Huntington Plajı’nda karşı karşıya geldi. Ortam fena halde gerildi. ABD Başkanı taraftarları saldırıya geçti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2017 Güncelleme 27 Mart 2017, 01:55
Ne Beachim iş!

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık koltuğuna oturduğu 20 Ocak'tan beri aldığı kararlarla dünyanın tepkisini çekti. Göçmen karşıtı bir politika izlediği için ana akım medya ve sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirildi. Trump destekçileri ise sokaklara akın etti. Ülkede ABD Başkanı'nı destekleyenler ile desteklemeyenler arasındaki gerilim dün de devam etti. Trump'ı öven sloganlar atan yaklaşık 2 bin kişilik grup, California eyaletinde bulunan Huntington Plajı'nda gösteri düzenledi. 30 kişilik Trump karşıtı grup da plaja gidince ortam fena halde gerildi. Karşı karşıya gelen taraflar birbirlerine girdi. Trump yandaşları, yürüyüşe engel olmak için etten duvar örmek isteyen ve biber gazı kullanan karşı grubu linç etmek istedi. Trump karşıtları yumruklanıp tekmelendi. Bir genç, Trump fanatikleri tarafından boynuna sardığı giysi çekilerek boğulmak istendi. Diğer göstericilerin de bu anı kahkahalar eşliğinde izlemesi dikkat çekti. Güvenlik güçleri ise yaşanan skandal anlara müdahale etmekte gecikti. Olaylarla ilgili 3 kişinin biber spreyi kullanmak, 4 kişinin de şiddet ve saldırı suçundan gözaltına alındığı bildirildi.

'GÖREVDEN ALINABİLİR'
ABD Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) eski çalışanı John Schindler, Trump'ın ekibinde yer alan üst düzey isimlerin Rusya ile bağlantıları nedeniyle azledilebileceğini söyledi ve ekledi: Bu, Trump'ın başkanlığının sonunu getirebilir."