Türkiye'nin sırlarına karşılık sığınma hakkı veriyorlar

Almanya, Hollanda ve Yunanistan'ın FETÖ'cü teröristleri neden besledikleri ortaya çıktı. Faşist ülkeler Türkiye'nin sırlarını vermeleri karşılığında teröristlere sığınma hakkı tanıyor.

Giriş Tarihi 23 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 23 Mart 2017, 08:58
Türkiye’nin sırlarına karşılık sığınma hakkı veriyorlar

İÇİNDEKİLER

PKK, FETÖ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine kucak açan Avrupa ülkeleri arasına, Norveç de katıldı. Norveç, NATO üslerinde görev yapan FETÖ şüphelisi 4 subay ve bir askeri ataşenin, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaptığı iltica başvurusunu kabul etti. İltica başvurusunda bulunan kişilerin avukatlığını üstlenen Kjell M. Brygfjeld, Norveç Göçmenler Ofisi'nin iltica taleplerini kabul ettiğini doğrulayarak, bu kişilere oturma ve çalışma izni verildiğini kaydetti.

AJANLIK YAPTILAR
ABD CENTCOM Komutanı General Joseph Votel'in FETÖ'cü subaylara sahip çıkmasının sebebi anlaşıldı. Güneş'in haberine göre, NATO'da çalışan 4 subay ile askeri ataşenin Norveç'e ilticalarının kabul edilmesi, FETÖ mensuplarının Batı'ya ajanlık yaptıklarını ortaya çıkardı.

TÜRKİYE'DEN TEPKİ
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Norveç'in kararının kabul edilemez olduğunu söyledi. Kurtulmuş, Norveç'i, FETÖ denilen eşkıya çetesine sahip çıkmaktan vazgeçip, 5 FETÖ'cüyü yargılanmak üzere Türkiye'ye göndermeye davet etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da "Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Avrupa, darbecilerin, teröristlerin, katillerin sığınacağı bir güvenli liman olmamalıdır" dedi.