Fransa'da cinsel istismar rezaletinin üstünü örtmeye çalışıyorlar!

Paris savcısı, suçlamalarla ilgili takipsizlik kararı verilmesini istedi

Giriş Tarihi 22 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 22 Mart 2017, 15:01
Fransa’da cinsel istismar rezaletinin üstünü örtmeye çalışıyorlar!

İÇİNDEKİLER

Paris savcısı, Fransız askerlerinin 2013-2014 yıllarında Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla açılan soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini istedi.

BFM TV kanalının adli kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, savcılık makamının, "şahitlerin dinlenmesi ve ortaya konan delillerin incelenmesinin ardından askerlerin suç işlediğine dair somut bir kanıt bulunamadığı ve çelişkili ifadeler bulunduğu" gerekçesiyle takipsizlik kararı istediği kaydedildi.

Savcının mütalaasından sonra hakim takipsizlik kararını ya onaylayıp davayı kapatacak ya da duruşma düzenlenmesine karar verecek.

Suçlamalar, Aralık 2013 ve Haziran 2014 arasında başkent Bangui'de Fransız askerlerinin gerçekleştirdiği iddia edilen cinsel istismar olaylarını içeriyor.

Müfettişler daha önce suçlamalara ilişkin 11 çocuğun ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ifadelerini almıştı. Cinsel istismarla suçlanan 6 asker ise daha önceki sorgularında suçsuz oldukları yönünde ifade vermişti.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, 2014 Temmuz ayında suçlamaları duyduktan sonra soruşturma başlatılması için talimat vermiş ancak The Guardian gazetesi gündeme taşıyana kadar soruşturmanın içeriği gizli tutulmuştu.

Fransız askerlerine yönelik, OAC'de çocuk istismarı ile ilgili açılan başka bir davada yine takipsizlik kararı verilmişti.