G'izle' servis

İnternet sitesi WikiLeaks, ABD’nin gizli servisi CIA’nın telefon televizyonlara sızıp milyarlarca insanı dinlediği belgeleri yayımladı. Yer yerinden oynadı! CIA’yı casuslukla suçlayan WikiLeaks, belgelerin devam edeceğini söyleyip meydan okumaktan da kaçınmadı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2017 Güncelleme 09 Mart 2017, 01:39
G’izle’ servis

İÇİNDEKİLER

Wikileaks, geçtiğimiz gün yayınladığı Vault 7 isimli belgelerle büyük yankı uyandırdı. Çünkü belgelerin kaynağında, tüm dünyanın dinlenildiği bir siber suç vardı. Öyle ki internet sitesi, ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA)'na ait 8 bin 761 belge yayınladı. Bu belgelerle CIA'yı, geliştirdiği yazılımlarla akıllı telefon, bilgisayar ve internete bağlanan televizyonlara (Smart TV) dünyanın dört bir yanından insanı dinlemekle suçladı! Site, belgeleri CIA'nın yetkilerinin tartışılması amacıyla yayınladığını açıkladı! Buna göre CIA, Windows, Android, iOS, OSX ve Linux tipi bilgisayarlar ile internet sağlayıcılara ve telefonlara geliştirdiği Weeping Angel (Ağlayan Melek) programıyla sızdı. Bu sayede insanların evlerine kadar girip en mahrem anlarını dahi kayıt altına aldı. Kullanıcılar televizlonlarını kapatsa hatta fişini dahi çekse CIA yeni kayıttaydı. Üstelik gizli servisin televizyonlara sızmak için İngiliz İstihbarat Servisi'yle birlikte çalıştığı iddiası bile ortaya atıldı. Televizyonun yanı sıra CIA, akıllı telefonlarda sık kullanılan Signal, WhatsApp ve Telegram gibi haberleşme programlarıyla telefonlara girip tüm ses ve mesaj trafiğini topladı! Özellikle Android telefonlara kolayca sızan gizli servis, iPhone ve iPad üzerine çalışan özel bir birim kurduğunu, bu birimin yazılımlar ile hedefin konumuna, telefonunun kamerasına, mikrofonuna ve yazışmalarına girmesini sağladığını belirtti. Araçların bile bilgisayar sistemlerine girmeyi başaran CIA'nın bu yöntemle önemli isimlere suikast düzenleyebileceği ihtimali bile ortaya atıldı.

AĞLAYAN MELEK...
Ellerinde daha fazla belge olduğunu ancak bunları sırasıyla yayınlayacaklarını belirten Wikileaks CIA'ya meydan okumaktan geri durmadı! CIA Sözcüsü ise belgelerde yer alan bilgilerin doğruluğuna yönelik bir yorumda bulunmayacaklarını açıkladı. Amerikalı eski istihbarat görevlisi Edward Snowden ise Twitter'dan yaptığı açıklamada belgelerin gerçek olduğuna yönelik bir işaret olduğunu söyledi.

Wikileaks sızıntılarına göre, Frankfurt'taki ABD konsolosluğu, CIA'nın gizli hacker üssü olarak çalışıyor.

TWİTTER YORUMLARI

● Belgelerin yayınlanmasının ardından internette yapılan yorumlar oldukça komikti
● Bakıyorum da herkes Cem Yılmaz'ın Muhittin Topalak esprilerini yapmaya başlamış!
● Ben anlamadım napıyoz şimdi Firefox mu kullanıyoz önlem olarak
● Tüm hayatımı paylaştığım Facebbok'ta gizlilik ayarlarımı maksimuma getirerek gerekli önlemleri aldım. Şimdi CIA düşünsün.
● Vallahi doğru! Adamlar ben internette ne aratsam iki dakika sonra ya mesaj ya reklam görüyorum
● Bu iddia Cem Yılmaz'ın esprisini çürüttü. Hani CIA bizi dinlemezdi ne olduuu
● Akıllara WhatsApp'ı getiren olay. Tüm kirli çamaşırlarım döküldü!
● Beni hic etkilemedi... Bilgisayarim o kadar eski bir model ki, üzerinde ne mikrofon ne kamera ne de bluetooth var...
● Bu iddiadan sonra laptop kameramı bantladım. Çok korktum çok!
● Dinlesinler çok da fifi.