İngiliz çıldırdı

İngiltere, Türk düşmanlığında Everest’e çıktı! Türkiye düşmanı The Economist, ‘Türk dizileri Ortadoğu’da yuvaları yıkıyor’ diye haber yaptı, sosyal medyada alay konusu oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2016 Güncelleme 23 Eylül 2016, 01:48
İngiliz çıldırdı

İÇİNDEKİLER

İngiliz Yahudisi Rothschild ailesinin dergisi The Economist, Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti düşmanlığında zirveye çıktıktan sonra, bu kez Türk dizilerini hedef seçti… Ortadoğu'nun her ülkesinde büyük ilgiyle izlenen ve Osmanlı İmparatorluğu'nun o ihtişamını gözler önüne seren diziler başta olmak üzere birçok aile dizisinin de reyting rekorları kırmasından rahatsız olan İngilizler, "Türk dizileri, yuvaları yıkıyor" yalanına başvurdu. Türkiye'nin dizileriyle birlikte bölgede daha da güçlendiğini gören İngilizler, Türk dizilerini seyreden kadınların, boşanma davası açtığını iddia etti. Dergiye göre Türk dizilerindeki popüler ve romantik erkek tiplemeleri Iraklı kadınlara yeni fikirler verdiği için boşanmalar attı. Bağdat Üniversitesi'nde öğrenim gören 20 yaşındaki Şeyma Ali, "Stil değişti, daha hafif makyaj yapıyoruz, kıyafetler daha rahat, hatta yürüme şekli bile değişti" dedi. The Economist, Irak'ta Türk dizilerine karşı bir ön yargı oluştuğunu ancak bunun dillendirilmediğine de vurgu yaptı. İngilizler'in Türk düşmanlığını The Economist üzerinden yapması aslında kimseyi şaşırtmadı. Daha önce AK Parti'ye karşı CHP'yi, HDP'yi destekleyen The Economist, "Oyunuzu CHP'ye verin" manşetini atmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetimindeki bir Türkiye'nin İngiltere için bir risk olduğunu kabul eden ve geçmiş iktidarları rahat yönettikleri gibi bir devrin gelmesi için medya yoluyla algı operasyonları yapan İngilizler'e tepki gecikmedi. Sosyal medyada binlerce kişi, İngiliz medyasına tepki gösterdi:
Kraliçe'nin adamları artık bu ülkeyi yönetmiyor. Kusura bakmayın.
İngilizler panikte... Çünkü Ortadoğu'dan kovuluyorlar.
The Economist'in işi gücü Erdoğan ve Türkiye'dir. Ancak, İngiliz'in eleştirdiği her şeye sahip çıkacağımızı biliyoruz.
The Economist, bizim ülkemizi bizden daha mı fazla düşünüyor? Elbette hayır…
Anlamadım bir konu var. İngiliz medyası, İngilizler'in Türkiye haberi için yanıp tutuştuğunu mu sanıyor acaba…

TÜRK GÖRÜNÜMLÜ ROTHSCHİLD'LERE GÜVENİYOR
Rothschild ailesinin en önemli isimlerinden Jacob Rothschild, Türkiye'de yaşayan ve Türk pasaportuna sahip olan adamlarına çok güveniyor.