3. dünya savaşı!

ABD ve Avrupa Birliği arasındaki savaş markalara sıçradı. ABD, Volkswagen, Deutsche Bank ve Commerzbank’a ağır cezalar kesti. Yenileri de yolda. Avrupa ise Apple’a darbe vurdu, Google ve başka Amerikan şirketleri için cezalar da kapıda.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2016 Güncelleme 04 Eylül 2016, 01:45
3. dünya savaşı!

İÇİNDEKİLER

Avrupa Birliği (AB), dünyanın en değerli şirketi Apple'a İrlanda'daki faaliyetlerinden dolayı 13 milyar euro tutarında geriye dönük vergi borcu çıkardı. Bu karar ABD'nin Volkswagen'in emisyon skandalından sonra Alman şirkete kestiği 15 milyar dolarlık cezanın intikamı olarak yorumlandı. Ancak Amerikan ve Avrupa Birliği savaşı, ilk olarak FİFA'da başladı. ABD, Nike'ın Almanya ise Adidas'ın hakim olduğu bir FİFA için birbirine girdi. FIFA'nın en büyük sponsorları Coca-Cola, Nike ve McDonalds'tı... Parayı veren şirketler Adidas'ın yani Almanya üzerinde Avrupa Birliği'nin adamı olan FIFA Başkanı Sepp Blatter'ı istemiyordu...

MARKALARA OPERASYON
Blatter, gönderildi. Amerikan bankaları Citigroup, JPMorgan Chase, RP Martin, Avrupa Birliği tarafından cezalandırıldı. ABD de, Alman bankaları Commerzbank ve Deutsche Bank'a ağır ceza kesti. Avrupa Birliği, İzlanda üzerinden ABD'ye en ağır misillemesini yaptı. Apple'a 13 milyar euro (14,6 milyar dolar) ceza çıktı. Önümüzdeki dönem savaşın daha da kızışacağı iddia edildi. T Mobile, SAP, Nivea, Daimler, Bayer gibi markalara karşı ABD'nin yaptırım uygulayacağı, aynı şekilde AB'nin de Amerikan markaları Starbucks, McDonalds, Google, Twitter, Facebook için 'ceza' darbesi indireceği iddia edildi.

FIFA'da rüşvet skandalıyla ilgili soruşturma kapsamında Alman ve Avrupa futbolunun efsane isimlerinden Franz Beckenbauer'in Avusturya'daki evi arandı. Alman efsane, para aklama ve güvenin kötüye kullanımıyla suçlandı. Franz Beckenbauer'in hapis cezası alacağı iddia edildi.