Muhaliflerden sürpriz atak! 6 kilometre kaldı

Suriyeli muhaliflerin Hama kentinde rejim ve İran destekli güçlerine karşı başlattığı operasyonlar devam ediyor.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2016, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2016, 18:40
Muhaliflerden sürpriz atak! 6 kilometre kaldı

İÇİNDEKİLER

Suriyeli muhaliflerin başlattığı sürpriz Hama atağı sürüyor. Muhalifler, Hama kenti yakınlarındaki 16 askeri nokta ve 2 kasabayı ele geçirmelerinin ardından stratejik öneme sahip Savran'ı da aldı. Savran'ı ele geçiren muhalifler bölgede 3 kasabayı kontrol altına almış oldu.
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, muhaliflerin bölgede rejime karşı ilerleyişi hızlandı. Gruplar tarafından yayınlanan bilgi ve görüntülerde, Cundul Aksa tarafından rejime ait bir noktaya düzenlenen bombalı saldırıda birçok rejim askerinin öldüğü rapor edildi. Kentin kuzeyinde düzenlenen operasyonda muhalifler de Halfaya ilçesini, Masasne beldesini ve Buveyda köyünü Esad güçlerinden alındı.

Cundu'l Aksa, Nasır Ordusu ve El İzze Ordusu'na bağlı birliklerin katıldığı operasyonda, muhaliflerin Esad güçlerine ait 2 tankı imha ettiği ve 2 tankı da ele geçirdiği belirtiliyor.

ESAD ORDUSU HAMA'YI VURDU: 17 ÖLÜ
Suriye'de Esad rejimine bağlı uçaklar, muhalif grupların son günlerde Hama vilayetinde ele geçirdiği bazı bölgeleri dün gece ağır ateş altına aldı. Söz konusu bölgeler Esad rejimi için stratejik önem taşıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi örgütünün bugün yaptığı açıklamaya göre, gece gerçekleşen saldırılarda en az 17 kişi hayatını kaybetti.

Suriye televizyonu da rejim güçlerinin bölgeye yoğun hava saldırısına bulunduğunu ve saldırılarda onlarca kişinin öldüğünü duyurdu.