Fransa kendi vatandaşına terörist muamelesi yaptı

Fransa'da yaşanan terör saldırısı sonrası hükümet güvenlik tedbirlerini en üst düzeye çıkardı. Saldırının gerçekleştiği Nice kentinde Fransız askeri sokak ve caddelerde sıkı önlemler aldı. Vatandaşlar kontrol noktalarından sırayla ellerini havaya kaldırarak ve aranarak geçiş yaptı.

Giriş Tarihi 15 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 15 Temmuz 2016, 14:46
Fransa kendi vatandaşına terörist muamelesi yaptı

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın Nice kentinde milli gün kutlamaları sırasında bir TIR'ın kutlamaya gelen vatandaşların arasına dalması sonucu ilk belirlemelere göre 84 kişinin öldüğü terör saldırısı sonrası Fransız Devleti günvenlik önlemlerini arttırdı. Saldırının gerçekleştiği Nice kentinde, Fransız askeri kontrol noktaları kurarak sıkı denetimler yaptı. İkinci bir terör saldırısının yaşanması ihtimaline karşı asker kontrol noktalarından geçen tüm vatandaşların üstlerini, çantalarını ve arabalarında arama yaptı.

"ELLERİNİ KALDIR VE GEÇ"
Aramalar sırasında vatandaşların ellerini kaldırarak gruplar halinde kontrol noktalarından geçmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Güvenlik güçleri TIR'la gerçekleştirilen saldırısı sonrası bölgedeki tüm araçlarda da arama yaptı. Aramalar sırasında Fransız polisinin, kontrol noktalarından geçişlerde güvenlik amacıyla arabadan indirdiği vatandaşlara silah doğrulttuğu görüldü.