ABD'deki saldırıyı DAEŞ üstlendi

Terör örgütü DAEŞ, ABD'nin Orlando kentinde bir gece kulübünde meydana gelen ve en az 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 53 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyı üstlendi.

Giriş Tarihi 13 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 13 Haziran 2016, 00:00
ABD’deki saldırıyı DAEŞ üstlendi

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Orlando kentinde bir gece kulübünde meydana gelen ve en az 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 53 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. DAEŞ'in sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada saldırının sorumluluğunun üstlenildiği bildirildi.

Öte yandan, gece kulübüne silahlı saldırı düzenleyen Afgan asıllı Ömer Sıddık Metin'in saldırıdan önce acil servisi aradığı ve DAEŞ'e bağlılık yemini ettiği belirtildi. Pulse Club adli gece kulübü önünde çevreye ateş açan ve daha sonra kulübe girerek içeridekileri rehin alan 29 yaşındaki saldırganın özel bir güvenlik şirketinde çalıştığı belirtildi.

Yerel saatle 02.02'de (TSİ 09.02) saldırıyı başlatan Ömer Metin, sabah 05.00'de, gece kulübünde bulunanları yaylım ateşine tuttu. Orlando polisi yaptığı açıklamada olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı. Saldırganın üzerinde herhangi bir patlayıcı madde bulunmazken, saldırıda kullandığı tüfek ve tabanca ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

GEÇEN HAFTA İKİ SİLAH SATIN ALMIŞ
ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Orlando kentinde bir gece kulübünde silahlı saldırı düzenleyen zanlının gözetim altında olmadığını bildirdi. Orlando'da eşcinsellerin gittiği gece kulübünde düzenlenen saldırıyı takip eden FBI görevlisi Ronald Hopper, basın açıklamasında, 29 yaşındaki Ömer Metin'in ABD vatandaşı olduğunu belirterek, ''Ömer, saldırı düzenlediği süre içerisinde gözetim altında değildi" dedi.

Hopper, Metin'in geçtiğimiz hafta iki defa yasal yollardan silah satın aldığını belirtti. Ömer'in saldırıdan önce 911'i aradığını teyit eden Hooper, bu konuşma esnasında terör örgütü DAEŞ ile ilişkili sözler söylediğini doğruladı. Hooper ayrıca, 2013'de Ömer'in iş arkadaşlarıyla yaptığı tartışmada "kışkırtıcı sözler" söylemesi sebebiyle FBI tarafından iki defa mülakata alındığını söyledi.

The Daily Beast adlı internet sitesine açıklama yapan üst düzey bir güvenlik görevlisi ise "Ömer bilinen birisiydi. Radara daha önce iki kere girmişti" dedi. Üst düzey yetkili, Ömer'in New York'ta doğduğunu ve New Jersey'de yaşayan bir kadınla evlendiğini söyledi.