Efsane veda

Muhammed Ali’nin cenazesi özel uçakla doğduğu Louisville kentine götürüldü. Efsane boksör için bu Cuma halka açık tören düzenlenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2016 Güncelleme 07 Haziran 2016, 00:54
Efsane veda

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali 74 yaşında hayata gözlerini yumdu, ölümü herkesi yasa boğdu. 33 yıl parkinson hastalığı ile mücadele eden Ali'nin ölümü tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Dün Muhammed Ali'nin cenazesi yaşamını yitirdiği Arizona'dan Kentucky eyaletinin Louisville kentine özel uçakla götürüldü. Tabutun taşındığı konvoyda eşi Lonnie ve diğer aile üyelerinin yanı sıra yakın arkadaşları yer aldı. Ayrıca polis araçları da cenazeye eşlik etti. Muhammed Ali'nin cenaze töreni, bu Cuma doğum yeri olan Louisville'de düzenlenecek. Törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katılacak. ABD'deki Müslüman toplumun liderlerinden İmam Zaid Şakir, Ali'nin cenaze namazını kıldıracak. Efsane boksörün, halka açık cenaze töreninde anma konuşmasını ise ABD eski Başkanı Bill Clinton yapacak. Muhammed Ali'nin ailesi adına bir açıklama yapan yetkili, "Muhammed Ali büyük bir cenaze töreniyle toprağa verilecek. Ali'nin naaşı doğduğu kentinin sokaklarından geçecek. Böylelikle tüm sevenlerinin Muhammed Ali ile son kez buluşmaları sağlanacak" diye konuştu.

SERVETİ KİME KALACAK?
Muhammed Ali'nin ölümü, 80 milyon dolarlık servetinin kime kalacağına dair tartışmaları da beraberinde getirdi. Dört kez evlenen Muhammed Ali'nin yedi kızı ve biri evlatlık olan iki oğlu bulunuyor.



ARILAR DA GELDİ!
Boksörün doğduğu ev ziyaretçi akınına uğruyor. Kültür merkezi olarak hizmet veren binayı boksörün fotoğrafları ve sözleri süslüyor. Ali'nin çocukluğunu geçirdiği Louisville kentindeki evinde duygulandıran bir olay yaşandı. Binanın bahçesine 15 bin arı toplandı. Arıların Muhammed Ali'nin ünlü 'Kelebek gibi uçar arı gibi sokarım' sözünün yer aldığı yazının önünde biraraya gelmesi ilginç bir görüntü oluşturdu. Kentucky Arıcılar Birliği'nden Kevin McKinney bunun 'olağan bir durum' olduğunu anlatırken, arıların toplanıp oğul verdiğini söyledi.