Gerçek bir savaşçı

Muhammed Ali’nin vefat haberiyle tüm dünya gözyaşına boğuldu. Kızı Hana ise son anını anlattı: Tüm organları durdu, ancak kalbi 30 dakika boyunca attı. Büyük bir savaş verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2016 Güncelleme 06 Haziran 2016, 00:00
Gerçek bir savaşçı

İÇİNDEKİLER

Dünya boks tarihinin efsane ismi Muhammed Ali, geçen cuma günü 74 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm sebebi ise "Doğal nedenler dolayısıyla septik şok" olarak açıklandı. "Dünyanın en iyisi benim" sözü hafızalara kazınan efsane boksörün vefat haberi tüm dünyada yankı buldu. Sporun yanı sıra, aktivist kişiliğiyle de 60 yıla damgasını vuran Muhammed Ali'nin ölümü ile dünya tam anlamıyla yasa boğuldu. Sevenleri vefat ettiği Arizona'nın Phoenix kentindeki hastaneye akın etti. Gözyaşları ise sel olup aktı. Kızı Hana da babasının son anını şu sözlerle anllatı: Tüm organları durdu ama kalbi atmayı bırakmadı. 30 dakika boyunca... Kalbi atmaya devam ediyordu. Kimse böyle bir şey görmedi. Ölüm anında dahi savaştı. Cenaze cuma günü Aile sözcüsü Bob Gunnell, Ali'nin cenaze töreninin doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville kentinde cuma günü yapılacağını açıkladı. Ancak Muhammed Ali'nin uzun yıllar yaşadığı Phoenix kentindeki İslam Merkezi'nin de boksör için ayrıca gıyabi cenaze namazı planladığı belirtildi.

'HUZUR İÇİNDE UYU ŞAMPİYON'
Ailenin sözcüsü Bob Gunnell, "O bir dünya vatandaşıydı ve tüm kesimden insanların cenazesine katılmasını isterdi" dedi. ABD Başkanı Barack Obama da sosyal medya hesabından Ali'nin 1965'te Sony Liston'u yendiği maçın fotoğrafını yayımlayıp "Dünyayı sarstı ve daha iyi bir yer haline çevirdi. Huzur içinde uyu şampiyon" diye yazdı.

DÜNYA YASA BOĞULDU
Dün naaşı hastaneden alınan Muhammed Ali için ABD eski başkanlarından Bill Clinton da "Hoşçakal dostum, bir çok yönden harika biriydin" mesajını paylaştı. Ayrıca Clinton'un Muhammed Ali'nin cenaze töreninde konuşma yapacağı belirtildi.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
ABD'li efsane boksör Muhammed Ali ölümünün ardından Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda anıldı. On binlerce kişi Hollywood'a akın etti. Dünya şampiyonu Müslüman boksörün diğer ünlü isimlerden farklı olarak duvarda bulunan yıldızının önüne çiçek ve bir çift boks eldiveni bırakan hayranları, anı fotoğrafı çektirmek için Hollywood Bulvarı'nda uzun kuyruklar oluşturdu.




GIYABİ CENAZE NAMAZI
Kayseri'de eski Milli Boksör Faruk Hasetçi önderliğinde binlerce kişi Hunat Camii'nde toplandı. 74 yaşında hayata gözlerini kapatan Muhammet Ali için gıyabi cenaze namazı kılındı. Vefa borçlarını ödemek için gıyabi cenaze namazı kıldıklarını ifade eden eski Milli boksör Faruk Hasetçi, "Kayserili milli bosör olarak veda borcumuzu ödemek maksadı ile pazar günü yapılan Hunat Cami'ndeki program sonrasında gıyabi cenaze namazını kıldık. Şampiyonun ilk perşembesi için sporcularımıza ve gönül dostlarımıza hatimler hazırlatıyoruz, yine Hunat Cami'nde teravih namazından sonra mevlit ve hatim duaları yapılacaktır" ifadelerini kullandı.